(VIDEO) Najveći derbi škotskog nogometa: Celtic slavio na Ibroxu protiv Rangersa i povećao prednost na nevjerojatnih 19 bodova!

Foto: fah

Nogometaši Celtica slavili su u najvećem škotskom derbiju kod suparnika Rangersa s 2-1 te sada vode s nevjerojatnih 19 bodova prednosti nakon samo 20 odigranih kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugoočekivani 404. “Old Firm” donio je sjajan nogomet, a gosti su slavili preokretom. Rangersi su na svom Ibroxu poveli pogotkom Kennya Millera u 12. minuti, a Celtic je izjednačio u 33. minuti preko Francuza Mousse Dembelea. Pobjedu je “zeleno-bijelima”, za koje je cijelu utakmicu odigrao bivši stoper Dinama Jozo Šimunović, donio Scott Sinclair u 70. minuti. Rangerse je težeg poraza spasio vratar Foderingham, no u završnici utakmice mogli su izbjeći poraz, no udarac kapetana Millera završio je na vratnici. Bila je to 148. pobjeda Celtica u “Old Firmu”, 97 mečeva završilo je remijem, a Rangersi još uvijek imaju 11 pobjeda više od najvećeg suparnika. “Old Firm” se na Ibroxu nije igrao čak četiri godine jer su Rangersi kažnjeni ispadanjem u četvrtu ligu zbog financijskih nepravilnosti.

Celtic vodi s 58 bodova, u 20 utakmica imaju 19 pobjeda i samo jedan remi, dok su Rangersi drugi s 39 bodova i utakmicom više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.