(VIDEO) Navijači Islanda na već na tradicionalan način pripremaju se za spektakl protiv Hrvatske u Spaladium Areni

Foto: snimka zaslona

Praktički tek nekoliko sati prije utakmice protiv Islanda, inače druge utakmice na Europskom rukometnom prvenstvu, jasno je da će Hrvatska igrati bez najboljeg igrača Domagoja Duvnjaka.

I Hrvati i Islanđani krenuli su velikim pobjedama u turnir, Hrvatska je razbila Srbiju, a Island iznenadio Švedsku.  Hrvatska i Island igraju večeras od 20:30 sati u Spaladium Areni.

Dio navijača islandske reprezentacije još pristiže u Split, ohrabren igrom te pobjedom njihove nacionalne momčadi u prvoj utakmici Eura, dobar dio već je stigao te su u samom srcu drevnog hrvatskog grada izveli svoj vikinški aplauz, koji je zapravo popraćen karakterističnim uzvikom. Naime, navijači Islanda svoj su performans izveli na Vestibulu, sve je snimio čitatelj Dalmatinskog portala.

Inače, takozvani ”vikinški huk” već je postao legendaran u navijačkom puku diljem Europe te je zaštitni znak Islanda, svoju globalnu pozornost privikao je na Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj prošle godine kada su Islanđani kako igrom tako i navijanjem oduševili europsku javnost. Bit će ih zanimljivo vidjeti večeras u grotlu Spaladium Arene. Teško će nadglasati tisuće Hrvata.

Inače, Islanđani su oduševljeni svime u Hrvatskoj, od atmosfere do prijema, cijena, oduševljeni su ljepotama naše zemlje…

Izvor: narod.hr