(VIDEO) NBA doigravanje: Memphis u trileru izjednačio, Atlanta smanjila

Foto: fah

Košarkaši Memphisa iskoristili su domaći teren i svladali San Antonio sa 110-108 u produžetku četvrte utakmice prvog kruga NBA doigravanja te na taj način izjednačili na 2-2 u seriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do izjednačenja na 2-2 došao je i Toronto pobjedom na gostovanju u Milwaukeeju sa 87-76.

Atlanta je smanjila zaostatak na 1-2 svladavši pred svojim navijačima Washington sa 116-98, uz solidnu igru Bojana Bogdanovića koji je za poražene Wizardse u 26 minuta imao 11 koševa (šut 3/9), sedam skokova i jednu asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golden State je slavio na gostovanju u Portlandu sa 119-113 pa Warriorse samo još jedna pobjeda dijeli od plasmana u drugi krug.

Foto: fah

San Antonio ove sezone nijednom nije pobijedio u Memphisu, a da tako ne bude i ovoga puta, pobrinuli su se Mike Conley i Marc Gasol. Razigravač Conley je sa 35 koševa, devet skokova i osam asistencija bio uvjerljivo najbolji igrač Grizzliesa, a njegovim su košem domaći košarkaši izborili dodatnih pet minuta u kojima su stigli do velike pobjede. U produžetku je, pak, zablistao Marc Gasol koji je na 0,7 sekundi prije isteka vremena pogodio šut za pobjedu. Španjolski centar je završio dvoboj sa 16 koševa i 12 skokova. Vince Carter je ubacio 13 poena, a Zach Randolph 12 koševa uz 11 skokova.

Kawhi Leonard je sa 43 koša postavio osobni rekord u doigravanju, ali je na kraju osnovnog dijela utakmice promašio šut za pobjedu. Pratio ga je Tony Parker sa 22 koša i pet asistencija, LaMarcus Aldridge je ostao na 13 koševa. San Antonio ove sezone nije izgubio od Memphisa na svom parketu, gdje će taj niz pokušati nastaviti i u šestoj utakmici serije koja je na rasporedu u noći s utorka na srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaši Washingtona u prvoj su od dvije gostujuće utakmice u Atlanti pali bez pravog otpora, jer je domaća momčad već u prvoj četvrtini uspjela izgraditi prednost od 25 koševa, koju su uzmanje oscilacije uspjeli održavati do kraja utakmice. Paul Millsap je ubacio 29 koševa uz 14 skokova, Dennis Schroder je postigao 27 poena i podijelio devet asistencija kod pobjednika. John Wall je predvodio Wizardse sa 29 koševa i sedam asistencija. Brandon Jennings je postigao 13, a Bradley Beal 12 poena. Hawksi će pred svojim navijačima pokušati izjednačiti na 2-2 u noći s ponedjeljka na utorak (2 sata iza ponoći).

Tada će se košarkaši Portlanda pokušati izboriti za povratak u Oakland, nakon što su u noći sa subote na nedjelju poraženi na svom parketu od aktualnih doprvaka sa 119-113, iako je Golden State bio bez Kevina Duranta i prvog trenera Stevea Kerra, koji je zbog bolesti svoje mjesto ustupio prvom pomoćniku Mikeu Brownu. Trail Blazersi su do sredine treće četvrtine imali uvjerljivu prednost, vodili i sa 17 koševa razlike, ali su u završnih 12 minuta ušli s mininalnim vodstvom 88-87.

U neizvjesnoj završnici kapetan Golden Statea Stephen Curry postigao je ključnu tricu za 113-106 na 49 sekundi prije kraja te u posljednjoj minuti ubacio devet od svoja 34 koša, a tome je dodao i osam asistencija. Klay Thompson je ubacio 24 koša, Andre Iguodala 16 poena, a JaVale McGee 14 za pobjednike. C. J. McCollum je postigao 32, a Damian Lillard 31 koš za poražene domaćine koji su bili snažniji za povratnika Jusufa Nurkića. Bivši centar Cedevite je za 16 minuta postigao dva koša uz 11 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati NBA doigravanja, 22.4.
ISTOČNA KONFERENCIJA
Atlanta (5) – Washington (4) 116-98
(Washington vodi u seriji sa 2-1)

Milwaukee (6) – Toronto (3) 76-87
(Rezultat u seriji izjednačen na 2-2)

ZAPADNA KONFERENCIJA
Memphis (7) – San Antonio (2) 110-108 (produžetak)
(Rezultat u seriji izjednačen na 2-2)

Portland (8) – Golden State (1) 113-119
(Golden State vodi u seriji sa 3-0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.