(VIDEO) NHL: Pacificu All-Star utakmica

Foto: Twitter

Momčad skupine Pacific pobjednik je ovogodišnje All-Star utakmice američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu NHL održane u nedjelju u Tampi, ona je u finalu sa 5-2 nadigrala momčad skupine Atlantic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji igrač finalnog susreta bio je član Anaheim Ducksa Rickard Rakell koji je postigao dva gola uz jednu asistenciju. Uz Rakella, strijelci za pobjednički sastav bili su Brock Boeser (Vancouver), Drew Doughty (Los Angeles) i Johnny Gaudreau (Calgary), a svaki od njih upisao je i po jednu asistenciju. Oba pogotka za Atlantic postigao je Mike Green (Detroit).

U polufinalu je Pacific svladao Central sa 5-2, ali posljednja tri pogotka postigao je u posljednje 103 sekunde. Prvo je Boeser zabio za 3-2, da bi potom Brent Burns (San Jose) i James Neal (Las Vegas) pogodili praznu mrežu Centrala za konačnih 5-2. Nealu je to bio drugi pogodak u polufinalu, a strijelac za Pacific bio je i Doughty, dok su golove za Central postigli Nathan MacKinnon (Colorado) i P.K. Subban (Nashville).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atlantic je u polufinalu nadigrao Metropolitan sa 7-4, a junak pobjede je bio napadač domaće momčadi Nikita Kučerov (Tampa Bay) s tri gola, jednoga je dodao još jedan igrač domaćina ovogodišnjeg All-Stara Brayden Point (Tampa Bay), a u strijelce su se za pobjednike još upisali Jack Eichel (Buffalo), Auston Matthews (Toronto) i Brad Marchand (Boston). Za Metropolitan su uspješni bili Sidney Crosby (Pittsburgh), Aleksandar Ovečkin (Washington), Claude Giroux (Philadelphia) i Kris Letang (Pittsburgh).

Bila je ovo druga godina kako se NHL All-Star utakmica igrala na način da su igrači bili podijeljeni u četiri momčadi po skupinama te su se igrala dva polufinala od po 20 minuta i to sa po tri igrača na ledu za svaki sastav. Pobjednici polufinalnih utakmica potom su igrali finale, također u formatu 3-3 u trajanju od 20 minuta.

Igrači pobjedničkog sastava podijelili su novčanu nagradu od milijun dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.