(VIDEO) Pobjeda Sixersa, četiri koša Šarića

Foto: snimka zaslona

Košarkaši Philadelphia 76ers pobijedili su na gostovanju Detroit Pistonse 97-79, a hrvatski košarkaš Dario Šarić za 76erse je zabio četiri koša uz po dva skoka i asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarić je na parketu The Palace of Auburn Hillsa proveo 19 minuta uz šut iz igre 1/3, dok je s linije slobodnih bacanja gađao 2/2.

Sixersi su sjajno otvorili utakmicu i nakon prve četvrtine vodili su 32-12. Veliku prednost više nisu ispuštali ostvarivši drugu gostujuću pobjedu sezone i ukupno tek šestu u 24 utakmice. Goste su do trijumfa predvodili Robert Covigton sa 16 koševa uz sedam skokova, Ersan Iljasova sa 15 koševa, Jahil Okafor sa 14 koševa, te T.J. McConnell sa 12 koševa, 10 skokova i devet asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod domaćina istaknuli su se Marcus Morris sa 28 koševa, te Andre Drummond sa po 14 koševa i skokova.

Ipak, vijest večeri u NBA ligi je, da Russell Westbrook prvi put nakon 25. studenog nije upisao ‘triple-double’. U pobjedi Oklahoma Cityja protiv Bostona 99-96 zabio je 37 koševa uz 12 skokova i šest asistencija. Westbrooku su nedostajale četiri asistencije do osmog uzastopnog ‘triple doublea’ čime bi pretekao Michaela Jordana. Rekorder je i dalje Wilt Chamberlain, koji je 1968. nanizao devet utakmica s dvostrukim učinkom u tri najvažnije kategorije.

“Sretan sam zbog naše pobjede, to je ipak najvažnije. Možemo na kraju sezone govoriti o mojim igrama, ali sada je momčad na prvom mjestu,” kazao je Westbrook nakon sedme pobjede Oklahome u posljednjih osam utakmica, te 15. pobjede ove sezone. Steven Adams je dodao 16 koševa, a Enes Kanter 14 koševa. Kod gostiju najefikasniji su bili Al Horford sa 19 koševa, dok su Jae Crowder i Avery Bradley dodali po 18 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su u subotu izgubili od Memphisa (89-110), Golden State Warriorsi su na gostovanju kod Minnesote pobijedili 116-108 produživši niz bez dva uzastopna poraza u regularnom dijelu sezone na 111 utakmica. Posljednji put dva poraza su spojili 2015. godine.

Golden State su do pobjede predvodili Klay Thompsona sa 30 koševa i šest skokova, Stephen Curry sa 22 koša uz devet asistencija, te Kevin Durant sa 22 koša i osam skokova. Kod domaćina najefikasniji su bili Karl-Anthony Towns sa 25 koševa i 18 skokova, a po 25 koševa zabili su i Andrew Wiggins i Zach LaVine.

New Orleans je na gostovanju nakon produžetka pobijedio Phoenix 120-119 prekinuvši niz od pet uzastopnih poraza. Pelicanse su do pobjede predvodili Jrue Holiday sa 22 koša, Reggie Wiliams sa 17 koševa, te Tim Frazier sa 14 koševa, 11 skokova i 11 asistencija što je bio njegov prvi ‘triple-double’ u karijeri. Kod Phoenixa najefikasniji su bili Eric Bledsoe sa 32 koša, te Tyson Chandler sa 14 koševa i 21 skok. Za Sunse je nastupio i hrvatski košarkaš Dragan Bender koji je igrao šest minuta bez koša i s jednim skokom. Bender je imao dva neuspjela pokušaja za tri poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.