(VIDEO) Veliko slavlje: Ekspresni povratak Parme u prvu ligu

Foto: fah

Nogometaši Parme izborili su nastup u prvoj talijanskoj ligi sljedeće sezone nakon što su osvojili drugo mjesto u Serie B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem, 32. kolu Parma je kao gost svladala Speziju sa 2-0, a kako je istovremeno Frosinone na svom terenu odigrao samo 2-2 protiv Foggije, ta dva sastava sezonu su okončala sa po 72 boda. No, u Serie A zbog boljeg omjera u međusobnim dvobojima, dok će Frosinone morati u dodatne kvalifikacije.

Parma je posljednji put u najvišem rangu talijanskog nogometa igrala u sezoni 2014/15. kada je završila na posljednjem mjestu, a potom je zbog financijskih problema izbačena u četvrtu ligu. No, s novim vlasnikom klub je uspio u tri sezone zaredom izboriti plasman u viši rang natjecanja i u rekordnom se roku vratiti u prvu ligu.

Još ranije je prvo mjesto i izravni ulazak u Serie A izborio Empoli koji je sezonu završio sa 85 bodova, dok će uz Frosinone u kvalifikacijama za posljednje, treće mjesto igrati još četvrti Palermo, peti Bari, šesta Venezia, sedma Cittadella i osma Perugia.

Iz prve talijanske lige ispali su Benevento i Verona, a treći putnik u Serie B bit će poznat nakon nedjeljnih utakmica posljednjeg kola. U borbi za ostanak su Chievo, Udinese, Cagliari, SPAL i Crotone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.