(VIDEO) Za antologiju – Pogledajte potez hrvatskog juniora o kojem priča cijeli svijet!

Heraklion, 5.7.2015. - Hrvatska košarkaška reprezentacija osvojila je drugo mjesto na svjetskom U-19 prvenstvu na Kreti nakon što je u finalnom susretu nakon produžetaka izgubila od vršnjaka iz SAD 71-79 (13-14, 18-20, 16-16, 20-17, 4-12). Na fotografiji Nik Slavica. foto HINA / FIBA / mm

Hrvatska juniorska košarkaška reprezentacija bila je na korak do senzacije i pobjede protiv SAD-a u finalu Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Držali su naši Amerikance u neizvjesnosti do samog kraja, imali smo i priliku za pobjedu, ali u produžetku je nedostajalo snage. No, naši dečki moraju biti ponosni, kao i svi mi, jer napravili su veličanstven rezultat na ovom prvenstvu i pokazali primjerom kako se igra u nacionalnom dresu, prenosi Večernji.hr.

Naši juniori vraćaju se kući sa srebrnom medaljom, ali još više nas raduje što je stasala još jedna talentirana generacija. Budućnost hrvatske košarke ne bi smjela doći (ponovo) u pitanje uz ovakve mlade majstore. Marko Arapović jučer je postigao 16 koševa, a briljantnim partijama zaslužio je i mjesto u momčadi prvenstva.

No, priča jučerašnjeg dana je Nik Slavica, junior Cibone, koji je odigrao maestralno. Postigao je 23 koša i predvodio momčad, a njegov potez iz završnice osnovnog dijela igre danas je tema u svjetskim medijima. Naime, pri rezultatu 53:53 SAD je išao u kontru, a Slavica je fenomenalnom blokadom zaustavio Jaysona Tatuma, jednog od najboljih mladih igrača Amerike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte potez hrvatskog juniora i uživajte…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.