Villa Croacia: Prvaci smo Rio de Janeira, a prijeti nam zatvaranje i gašenje kluba

Foto: Villa Croacia

Villa Croacia prvak je Rio de Janeira, a obilježava ga nekoliko stvari – igra u hrvatskim dresovima, klub koristi hrvatsku zastavu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča seže u 1954. godinu kad je u Brazil stigao hrvatski svećenik Damijan Rodin koji je radio na obrazovanju siromašne djece i napravio sklonište Vila Croacia.

Kako je želio sačuvati uspomenu na svoju zemlju – uspio je, no sada se nalaze u velikim problemima.

“Zbog nedostatka sredstava prijeti nam opasnost da će se projekt Vila Croácia zatvoriti. Trudimo se maksimalno, dajemo sve od sebe, no potreban je program. Treba nam netko tko će nam pomoći da s ljubavlju nastavimo ovo voditi. Bilo da je riječ o tvrtki, sportskim klubovima, pojedincima – svaka pomoć nam je izuzetno potrebna. Projekt Vila Croácia ima 120 djece, 11 ih je već preminulo, u dobi od 10 do 18 godina”, kaže Diogo Raymundo, voditelj projekta, za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uoči turnira zamolio sam majku da nam sašije dvije hrvatske zastave. Šivala je cijelu noć i s ponosom smo ih razvili. Znate, nije nam lako. Hrvati su nas zadužili, strašno su nam pomogli i mi ćemo igrati s hrvatskim grbom dok god živimo. Voljeli bismo da nas netko iz Hrvatske pogleda, da nam pomogne ako može”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.