Vučić: Iživljavate se nad Đokovićem, njegovom obitelji i cijelim narodom

vučić
Foto: fah

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u petak australskom premijeru Scottu Morrisonu da se “iživljava” ne samo nad Novakom Đokovićem, već i nad njegovom obitelji i čitavom nacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako ste htjeli Novaku Đokoviću zabraniti da po deseti put osvoji trofej u Melbournu, zašto ga niste vratili odmah, zašto mu niste rekli da je nemoguće da dobije vizu za vašu zemlju? Zašto ga maltretirate i zašto se iživljavate ne samo nad njim, već i nad njegovom obitelji i čitavom jednom nacijom, slobodarskom i ponositom?“, upitao je Vučić u snimljenoj poruci na Instagramu.

“To što ćete ga maltretirati, dan, dva, ili pet, manje ili više, neće promijeniti ni sud našeg naroda o narodu Australije, koji izuzetno poštujemo i cijenimo, ali ni o Novaku Đokoviću. Možete pisati stotine i tisuće tekstova, najgorih mogućih o njemu, on će ostati najveći tenisač svih vremena i on će uvijek biti u našim srcima”, poručio je Vučić.

Vučić je na Instagramu u četverominutnoj video poruci istaknuo kako se obraća “zbog svega što se zbiva posljednjih dana u Melbournu” i da to ne radi zato što ga zanima “dobivanje bilo kakvih političkih bodova” ili ga brine koliko će ih izgubiti, naglašivši i da se nikada nije “kitio tuđim perjem”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Nemoguće je ne oglasiti se’

“Ali napadi i pritisci na Novaka Đokovića, državljanina Srbije, Srbina, građanina ove zemlje, iz nama nepoznatih razloga dosegnuli su su takve razmjere da je nemoguće za mene da se ne oglasim i da ne kažem ne samo šta mislim, već i što je naš odgovor Australiji na to“, naveo je Vučić.

On je dodao kako „vjerojatno ni riječ ne bi rekao da se poslije ponovljene odluke izvršnih tijela australskih vlasti da se uskrati viza Đokoviću nije oglasio i premijer Australije i pozdravio tu odluku o ukidanju vize.

Vučić je rekao da je “začuđen, prije svega, zbog činjenice da takve odluke mogu donositi izvršna tijela vlasti poslije pravovaljanih odluka sudskih tijela”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.