WTA Nottingham: Jana Fett spasila tri meč-lopte i prošla u 2. kolo

Foto: fah

Hrvatska tenisačica Jana Fett (WTA – 167.) spasila je tri meč-lopte i svladavši Njemicu Monu Barthel (WTA – 48.) sa 6-3, 5-7, 7-5 probila se u 2. kolo WTA turnira Aegon Open u Nottinghamu, nakon što je do glavnog ždrijeba stigla iz kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša je igračica u prvom setu iskoristila desetu ‘break-loptu’ za vodstvo 5-3 i sigurno odservirala za prvi set.

Fett je ‘breakom’ otvorila i drugi set, ali je odmah izgubila servis. Njemačka tenisačica je od 5-5 u drugom setu nanizala pet gemova i sve do 5-3 u trećem setu držala. Kad je prednost ‘breaka’. Kad je Barthel servirala za pobjedu ostala je bez poena, ali je u desetom gemu imala tri meč-lopte. No, do pobjede nije stigla. ‘Breakom’ za 6-5 Vrbovčanka je stigla do servisa za pobjedu. Prve dvije meč-lopte je propustila, a treću iskoristila za veliki preokret. Nizom od pet osvojenih gemova izborila je drugo kolo u kojem će igrati protiv pobjednice dvoboja između Australke Ashleigh Barty i Njemice Tatjane Marije.

WTA Nottingham – 1. kolo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JANA FETT (HRV) – Mona Barthel (Njem/7) 6-3, 5-7, 7-5

Cvetana Pironkova (Bug) – Tereza Martincova (Češ) 6-2, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.