Ždrijeb u Beču: Rukometašice Lokomotive domaćin u prvoj utakmici finala Challenge kupa

Foto: fah

Zagrebačka Lokomotiva bit će domaćin u prvom susretu finala Challenge kupa protiv švedskog Hoorsa, odlučeno je na ždrijebu u Beču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukometašice Lokomotive ugostit će Šveđanke u dvorani II Doma sportova 6. ili 7. svibnja, dok je uzvrat 13. ili 14. svibnja u Hooru u središnjoj Švedskoj.

Lokomotiva je plasman u finale izborila još prošlog vikenda dvjema pobjedama protiv nizozemskog Virto Quintusa.

Rukometašice švedskog H 65 Hoora također su izborile finale s dvije pobjede. U prvom susretu porazile su čeki Sokol Porubu 28-16, a potom i na gostovanju 22-14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva će prvi put biti u prilici boriti se za naslov pobjednica Challenge kupa, dok će Šveđankama to biti drugi nastup u finalu ovog natjecanja u kojem su trijumfirale prije tri godine kada su u finalu nadigrale pariški Issy zahvaljujući većem broju pogodaka u gostima.’

Lokosice’ su jedini europski trofej u povijesti osvojile 1991. godine kada su trijumfirale u EHF kupu. Posljednji put su u nekom europskom finalu bile 1998. godine kada su poražene u finalu Kupa pobjednica kupova od norveškog Baekkelagetsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.