Život u doba korone, ali i nakon nje: Sudbina Luke Modrića u Realu i hrvatskoj reprezentaciji

Foto: Snimka zaslona

Zbog pandemije koronavirusa cijeli je svijet više ili manje za stao, ponajprije mislimo na sportski svijet. Odgođena su brojna natjecanja, od Europskog prvenstva, Olimpijskih igara do velikih teniskih turnira… Nacionalna prvenstva su privremeno u prekidu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona

Naravno, bez obzira na pandemiju, i žrtve koje će, nažalost, ona odnijeti, život će se nastaviti, život uvijek pronađe put. Prije ili poslije krenut će i nogometna natjecanja i na to veliki klubovi, koji paze na svaki detalj, poput Reala, moraju biti spremni.  Real će polako, ali sigurno, ići u transformaciju momčadi, neki su igrači pri kraju karijere, dani velikih pobjeda, osvajanja Lige prvaka, koju su ”kraljevi” uspjeli osvojiti tri puta uzastopno, polako prolaze. Real je, podsjetimo, u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na svom Santiago Bernabeu poražen od PSG-a 2:1 te je na rubu ispadanja.

Predsjednik Reala, Florentino Perez, i njegovi najbliži suradnici morati će pomladiti momčadi, dovesti igrače koji će sa sobom donijeti novu svježinu, bez obzira tko Real vodio, aktualni trener Zinedine Zidane ili netko drugi.  Kako piše Realu bliska Marca klub se mora odrediti prema igračima koji su u zenitu karijere, jedan od njih je i kapetan Vatrenih, Luka Modrić, uz bivšeg igrača Reala, Cristiana Ronalda, ponajbolji nogometaš ”Kraljevskog kluba” u njegova najbolja, zlatna vremena. Budućnost Luke Modrića u Realu i dalje je neizvjesna iako bi prema ugovoru trebao bi biti siguran najmanje godinu dana.

Luka Modrić je ove sezone ipak izgubio onu svoju ulogu koju je imao u Realu ne tako davno, puno manje igra, iako, kad igra ne igra loše. Luki se bliži 35. rođendan te je pitanje koliko će ga Zidane još koristiti. Zapravo, još je veće pitanje hoće li i trener Zidane ostati u Realu ako ispadnu u osmini finala Lige prvaka i ostanu bez naslova u Španjolskoj. Prvo mjesto na ljestvici trenutno drži Realov najveći konkurent – Barcelona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratimo se Modriću, puno je važnije hoće li Luka izdržati još godinu dana kako bi potpuno spreman dočekao Europsko nogometno prvenstvo koje je zbog pandemije koronavirusa prolongirano za iduće ljeto? Za hrvatski nogomet to je puno važnije.

Navodno bi kapetana hrvatske nogometne reprezentacije u svojim redovima rado vidio David Beckham, gazda Intera iz Miamija. Naravno, novac koji bi Luka Modrić dobio za prelazak u MLS ligu ne bi bio mali, ipak, u SAD-u se ne igra nogomet na razini europskog nogometa, posebno ne na razini nogometa kakav se igra u Ligi prvaka. Odlazak Modrića u MLS ligu sasvim sigurno ne bi bio oproštaj hrvatskog nogometaša od Santiago Bernabeua kakav bi doličio igraču koji je Realu dao osam vrhunskih godina, a bio bi to i udarac za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Konačna odluka je na Luki Modriću, kako Marca piše Real će prihvatiti odluku kakva god ona bila, pod uvjetom da se ne buni previše ako će sve više vremena boraviti na klupi. A to bi se vrlo lako moglo dogoditi ako bi Real uspio ovog ljeta dovesti iz Ajaxa Donnyja van de Beeka. Ukoliko Real nešto doista želi on će u tome i uspjeti, pa i dovesti pojačanje iz Nizozemske.   Realu treba ”svježe krivi”, samo je pitanje pod koju cijenu i hoće li je platiti između ostalih i Luka Modrić?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real želi riješiti status Achrafa Hakimija, desnog beka koji je tijekom dvije sezone na posudbi u Borussiji Dortmund itekako napredovao, a moraju riješiti i problem vezan uz Luku Jovića, koji je zapravo veliko razočarenje, iako se s velikom pompom doveden iz Eintrachta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.