Zlatko Dalić o najvećem uspjehu hrvatske reprezentacije: ‘Ako bi što promijenio, promijenio bih suca u finalu’

Moskva, 14.07.2018 - Tiskovna konferencija Hrvatske nogometne repezentacije pred sutrašnju utakmicu finala Svjetskog nogometnog prvenstva Rusija 2018 između Hrvatske i Francuske. Na slici izbornik Zlatko Dalić. foto HINA/ Damir SENČAR /ds

“Prošlo je godinu dana, ostao je ponos, ostala je sreća, ostalo je zadovoljstvo, ali ostala je i žal što Hrvatska nije postala prvak svijeta. Emocije su još uvijek prisutne, ostat će dugo. Jedno nezaboravno ljeto, uspomena za cijeli život, a našoj Hrvatskoj za povijest”, rekao je Zlatko Dalić za Dnevnik Nove TV o danu koji će zauvijek ostati zapisan kao jedan od najvećih uspjeha hrvatskog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kako se pripremalo finale?

” Inzistirao sam na tome da uživaju u nogometu. Kazao sam im: ‘Došli ste do finala, povijest ste napravili. Ne treba biti sputan, uživajte, igrajte nogomet, sve ste napravili. Naravno da želimo pobijediti, ali finale je nešto što se doživi jednom u životu ili nikada. Vi to morate znati cijeniti i poštovati. Igrajte i uživajte, ništa drugo”, rekao je Dalić.

Snimku finala nije nikad poslije ni pogledao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Onda bi bilo još više tuge, još više žala. Primili smo dva gola zbog pogrešaka suca. Ako bi što promijenio, promijenio bih suca u finalu. Sve drugo bilo je na našoj strani. Možda najbolje poluvrijeme hrvatske reprezentacije na turniru, najbolja igra. Izgubili smo, to smo morali prihvatiti. Postali smo viceprvaci, upisali smo se u povijest. Eto, možda to nekad i pogledam, ali zasad ne”, poručuje.

“Najveći ključ je kvaliteta naših igrača, koja je ogromna. Druga stvar, nosio nas je rezultat. Svaka pobjeda davala nam je još veću snagu, veći moral i energiju. Kada smo gledali što se događa u Hrvatskoj, to je bio još jedan poticaj. Sve nas je gurala u pravom smjeru, ali najvažnija je kvaliteta naših igrača. Na tu kvalitetu smo nadogradili zajedništvo, energiju, taktiku… U stanju u kakvom su bili naši igrača, sve je bilo moguće”, zaključuje Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.