Zoran Zekić poslao poruku treneru Dinama: ‘Bjelica, idi iz Dinama i naplati čudo koje si napravio!’

Foto: fah

Zoran Zekić uskoro se vraća u Tiraspol gdje je u 2019. sa Sheriffom bio prvak i pobjednik Kupa Moldavije. U razgovoru za Sportske novosti govorio je o brojnim temama, pa otkrio i kolika su primanja tamošnjih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Skupljamo informacije na sve moguće načine, ali imamo neke financijske gabarite. Sheriff ne plaća odštete. Primanja igrača su na razini Osijeka. No, jeftin je život, tako da im je to puta dva”, kaže.

U Hrvatskoj je Dinamo bio tema jeseni, kako je to izgledalo iz Tiraspola?

– Od starta smo svi očekivali malo, a dobili puno. Na kraju smo osjetili neku prazninu. Nakon sjajnog starta i dvije utakmice sa Šahtarom, u kojima je Dinamo bio apsolutno bolji, i tamo i u Zagrebu, nije bilo sreće. Ni koncentracije. Nitko nije očekivao takve prezentacije hrvatskog prvaka. To je zaista velik napredak. Nikad Dinamo nije izgledao toliko ozbiljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo sa Šahtarom 3:1, u konačnici 3:3, kolika je u tome krivica trenera Bjelice? Iz trenerske perspektive…

– Što je mogao? Postaviti tenk ili što pred gol? Dogodilo su se okolnosti kakve se poklope jednom u milijun godina. Ne znam kako bi trener mogao utjecati.

Dani Olmo je središnje igračko ime. Tko je igrao bolji nogomet u Dinamu – Modrić ili Olmo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Modrić. Različiti su tipovi igrača. Luka je jači na lopti, puno brže razmišlja s njom, Olmo je okomitiji, moderan, jako je napredovao. Teško je bilo koga uspoređivati s Lukom.

Može li Dinamo bez Olma složiti momčad za nešto ozbiljno u Europi?

– Pokazalo se puno puta da Dinamo to može. Ovoga časa nije samo pitanje Olma nego i Petkovića, Oršića… Bit će jako teško Bjelici ponoviti to što je učinio. Vidim da on vjeruje u sebe, naravno ima razloga za to. Misli da može napraviti još bolju momčad, ali teško je poslije ovakvih uspjeha doživjeti reprizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biste li Bjelici preporučili da na ljeto on realizira transfer?

– To bih mu prijateljski preporučio. No to je samo moje mišljenje. Vjerujem da mu je ljeto pravi trenutak da materijalizira ovo što je napravio s Dinamom. Uložio je veliku energiju, možda se to može i ponoviti, ali treba puno rada, truda i opet se trebaju neke stvari poklopiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.