Zubčić se osvrnuo na ZOI: Neke stvari se nisu poklopile

filip zubčić
Foto: snimka zaslona

Gosti emisije Pekinški dnevnik 2 bili su najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić i njegov trener Marko Šuman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Malo smo umorni od puta, dojmovi su se slegnuli. NIsam bio samokritičan nego realan, činjenica je da rezultati nisu bili onakvi kakve smo priželjkivali, pogotovo jer su to olimpijske igre, a s velikih natjecanja pamte se samo medalje, izjavio je Zubčić.

– Neke stvari se nisu poklopile, sezona je još pred nama i može se još toga dobroga napraviti, dodao je Zubčić.

Ovo su treće Igre za Zubčića, u odnosu na Soči i Pjongčang sada je bio u ulozi favorita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sigurno da jesam, to je moja realna situacija, u prvoj sam grupi veleslaloma, nije me bilo strah toga, to je bila situacija za koju sam se borio cijeli život. Na zadnjim olimpijskim igrama sam bio još klinac i tražio se u Svjetskom kupu.

Veleslalom u Pekingu je bolna točka, Zubčić je nakon nastupa bio silno razočaran.

Posljednji veleslalom prije Igara u Pekingu održan je 8. siječnja u Adelbodenu, 35 dana nije bilo natjecateljske utrke u veleslalomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Poremetilo nas je i to, ali još više to što nismo stigli trenirati zbog bolesti, jer je bio plan da probamo odraditi što bolje slalome nakon Adelbodena i da onda nakon Schladminga odradimo jedan blok veleslaloma. Nismo ga odradili i sigurno da nam je to falilo. U Kini smo odradili tri treninga veleslaloma, ali očito nije bilo dovoljno, rekao je trener Šuman.

Bolest prije ZOI

Nakon veleslaloma bilo je motivacije da se neki način isprave stvari u slalomu.

– Pokušao sam zaboraviti veleslalomsku vožnju i okrenuti se slalomu, probati maksimalno izvući, no nisam ni tu, nažalost, uspio, rekao je Zubčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prije ZOI-ja sam se dosta gadno razbolio, imao sam upalu sinusa, svi su mislili da imam koronu čim sam jako ‘zakurio’ i bio doma devet dana. Bio sam kao u karanteni jer sam odmarao doma i pokušavao to zaliječiti. Srećom sam počeo piti antibiotik pa se nakon tri dana smirila situacija. Kad sam došao u Kinu bio sam zdrav, rekao je najbolji hrvatski skijaš.

Odmora nema, slijedi nastavak sezone i tri slaloma.

– Ubacili su u Flachau otkazani zagrebački slalom, odmah nakon Garmischa. Mi već u ponedjeljak idemo na put, idemo u Kranjsku Goru na trening, i nakon toga na ta dva slaloma u Garmisch. Onda još dva veleslaloma u Kranjskoj Gori i finale, izjavio je Šuman.

Čudan je raspored sezone Svjetskog kupa, sljedeći veleslalom se vozi tek 12. ožujka u Kranjskoj Gori, točnije dva veleslaloma. Duga je pauza bila uoči Zimskih olimpijskih igara, u Svjetskom kupu više od dva mjeseca neće biti veleslalomske utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Za neke skijaše koji se bave samo veleslalomom to je dosta teško i frustrirajuće, no mi se bavimo i drugim disciplinama pa smo si to vrijeme upotpunili, ali po meni je to bezveze. Trebalo bi to bolje posložiti, ali mislim da je to zadnje dvije godine tako i zbog korone, da pokušavaju neke discipline grupirati i odraditi ih u jednom vikendu po dvije utrke. Nadam se da će se to sljedeće sezone malo proširiti i razdvojiti, da imamo na više mjesta neke discipline, smatra Zubčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.