CitizenGO: zaustavite novi pokušaj redefinicije braka

wikipedia.org

Zajednica aktivnih građana CitizenGO, koji žele štititi život, obitelj i temeljna ljudska prava diljem svijeta, pokrenula je peticiju Ne namećite redefiniciju braka!. Peticija je adresirana na Vrhovni sud SAD-a, koji bi najkasnije 29. lipnja trebao odlučivati je li redefiniranje braka Ustavom zaštićeno pravo. 

Vrhovni sud SAD-a, 28. travnja 2015. , saslušao je argumente zašto bi svih 50 saveznih država moralo ozakoniti redefiniranje braka, kako bi se u tu instituciju uključile i istospolne zajednice. U Ustavu SAD-a ne postoji ništa što bi svih 50 saveznih država prisililo na prihvaćanje redefinicije braka. Zapravo, američki Ustav uopće ne govori o definiciji braka. Do sad sukladno demokratskim načelima i načelu federalizma, svaka američka savezna država donosila je oduku o ovom pitanju sama. Međutim, ovih dana, najkasnije 29. lipnja Američki Vrhovni sud će odlučivati je li redefiniranje braka Ustavom zaštićeno pravo.

Ako Vrhovni sud popusti pritiscima gay lobija, prisilit će savezne države na redefiniranje braka. To bi značilo ukinuti ustavne amandmane saveznih država u kojima je brak zaštićena zajednica žene i muškarca te izigrati volju više od 63 milijuna Amerikanaca koji su na referendumima u pojedinim saveznim državama, glasovali za zaštitu braka.

O tome hoće li redefinicija braka biti nametnuta cijelom SAD-u, (a posljedično i drugim zemljama koje će se ugledati na njihovu odluku) odlučuje devetero sudaca koji svojom presudom mogu poništiti volju milijuna i milijuna birača koji su glasovali u korist zaštite braka, zajednice između žene i muškarca.

Odlučujući glas koji bi mogao riješiti ovu zavrzlamu je konzervativni sudac Anthony Kennedy koji priznaje:

Definicija braka kao zajednice žene i muškarca je takva već tisućama godina. Sucima je vrlo teško redefinirati tu instituciju.

Deseci tisuća ljudi prosvjeduju protiv pokušaja nametanja redefinicije braka u SAD-u, s argumentom da samo 17 država na svijetu ima ovakav model, ističu kako je redefiniranje institucije braka najopasniji socijalni eksperiment u povijesti čovječanstva, a navode i argument kako je veliki broj europskih sudova odlučio kako redefinicija braka nije ljudsko pravo.

Ovom odlukom Vrhovni sud bi mogao prisliti 50 saveznih država SAD-a na redefiniranje braka, umjesto omogućiti prostor i vrijeme u kojem bi se utjecaj redefinicije braka na društvo u cjelini mogao pokazati.

Članovi CitizenGO tima, na kraju su podsjetili kako će odluka Vrhovnog suda SAD-a imati međunarodne posljedice:

“Sjećate li se odjeka koji je referendum o zaštiti braka u Hrvatskoj imao u svijetu. Predivno! Možete li zamisliti kako će tek odjeknuti odluka američkih sudaca? Potpišite peticiju: http://www.citizengo.org/hr/21949-ne-namecite-redefiniciju-braka.”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: wikipedia.org