SAD upozoravaju zbog ultimatuma ukrajinskoj vojsci, Rusija ga niječe

Sjedinjene Države upozorile su u ponedjeljak da ultimatum koji je dala ruska Crnomorska flota predstavlja opasno pogoršanje stanja, dok ruska strana niječe da je ukrajinskim snagama na Krimu dala ultimatum da se predaju do ranih jutarnjih sati u utorak.

State Department je kazao da ne raspolaže “neovisnim informacijama” o tom pitanju, ali da informacije o prijetnjama uporabom sile “ako su istinite, predstavljaju po nama opasno pogoršanje razvoja situacije”, rekla je glasnogovornica State Departmenta Jennifer Psaki.

Psaki je kazala da će Washington za to smatrati Rusiju izravno odgovornom.

Ruska Crnomorska flota zanijekala je izvješća da je dala ukrajinskim snagama na Krimu ultimatum da se predaju do ranih jutarnjih sati u utorak ili će se suočiti s vojnim napadom, prenijela je agencija Interfax.

Interfax je ranije objavio, prenoseći riječi jednog izvora iz ruskog ministarstva obrane, da je ruska Crnomorska flota dala ukrajinskim snagama na Krimu ultimatum: moraju se predati do 4 ujutro po srednjoeuropskom vremenu ili će uslijediti vojni napad.

Po Interfaxovoj vijesti, ultimatum je izdao Aleksandar Vitko, zapovjednik flote.

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hina
Photo: narod.hr