Srbijanski mediji najavljuju mijenjanje granica na Balkanu

Foto: commons.wikimedia.org

Srbijanski mediji opet donose razgovor s nekadašnjim zamjenikom šefa CIA-e za Balkan Stevenom Meyerom, koji ponavlja svoje teze kao i prošle godine kada je također najavljivao da su velike šanse da će se granice na Balkanu mijenjati.

Sada je za srbijanske medije ponovio slično.

“BiH je danas dalje od toga da bude jedinstvena država nego u bilo kojem trenutku u prošlosti. Pitanje Kosova postaje ozbiljnije, a Makedonija je u ozbiljnom propadanju već mjesecima. U isto vrijeme EU nema odgovore na pitanja koja muče Balkan”, kazao Meyer za B92.

“Eventualna promjena granica između Albanije i Makedonije može dovesti do stvaranja veće Albanije”, ali mišljenja je da to ne bi imalo podršku SAD-a.

“Ipak, važno je imati na umu da Washington više nije previše zainteresiran za Balkan. Trumpova administracija neće posebno reagirati ako se ove promjene dogode mirnim putem, slično načinu na koji je, recimo, Crna Gora došla do nezavisnosti”, zaključio je ovaj put Meyer.

“Mijenjat će se granice na Kosovu, također i u BiH i u Makedoniji”, tvrdio je prošle godine Meyer.

Meyer, od čijih se izjava o tome da su male nade za opstanak BiH kao države te da je vrlo vjerojatno da za pet godina BiH neće postojati kao država 2008. godine ogradilo američko veleposlanstvo u toj državi, lani je rekao da je BiH “fiktivna država, država samo na zemljovidu”.

U istom razgovoru komentirao je i Oluju: “Niko nije kažnjen, zato što nitko nije priznao ni ocijenio taj čin kao etničko čišćenje. Postoje mnogi ljudi na Zapadu koji tvrde da to nije etničko čišćenje, što je smiješno, jer to upravo i jest”, ocijenio je 2016. Meyer za srbijanske Novosti.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/agencije