Velika Britanija: Počele zabrane nošenja suknji u školama zbog ‘transrodnih učenika’?

Foto: Thinkstock

Britanske učenice neće smjeti nositi suknje u srednje škole. Analiza politike škola u Engleskoj pokazuje da je najmanje 40 obrazovnih ustanova zabranilo djevojkama da ih nose, dok su drugi razmatraju zabrane istih, piše The Times.

Zamjena suknji hlačama kod ženske djece dolazi zbog odluka niza škola da provode rodnu ideologiju, te da u skladu s ‘pravovjernošću’ svi učenici nose ‘rodno neutralne odore’ da bi se tako svi prilagodili transrodnim učenicima!

Priory School u Lewesu, East Sussex je prošle godine zabranila  nošenje suknje, pravdajući to time kako su učenici sami pitali zašto je odora drugačija za dječake i djevojčice, te da treba uzeti u obzir potrebe i osjećaje ‘transrodnih učenika’.

Crawshaw Academy, u blizini Leedsa, također “konzultira provedbu rodno neutralne odore“, tj. zahtijevanje isključivog nošenja hlača za ženske učenike.

Copleston High School, u Ipswichu, stavila je suknje na popis neprihvatljivih predmeta u školi, uz još neke dodatke.

Članak ističe činjenicu da se ova školska inicijativa podudara s odlukom Vlade Ujedinjenog Kraljevstva u raspravi o pravima ‘transrodnih osoba’ u novom Zakonu o priznavanju rodnog statusa. Očekuje se da će savjetodavni dokument o ovom pitanju britanska vlada razmotriti uskoro.

Ipak, neke se škole bore za očuvanje suknje kao tradicionalnog odjevnog predmeta ženskih školskih uniformi. Studenti Visoke škole Philips, gdje se uobičajene uniforme za dječake i djevojčice planiraju promijeniti sljedeće godine, peticijom su prikupili tisuću potpisa, navodeći kako se protive “seksualizaciji dječjih tijela”.

Agresivna Unisex moda je do sada služila kao snažno sredstvo, kroz svijet mode, za brisanje identitetskih granica između ženskog i muškog spola. Sada ta moda i stil oblačenja agresivno i nametljivo, naredbodavno i uvjetovano, ulazi u školske ustanove, te je pitanje: gdje je kraj ovom, u biti ideološkom teroru, koji dobiva zakonske temelje u nizu zemalja zapadnog svijeta?

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/thetimes.co.uk