(VIDEO) Velikosrbin Ratko Dmitrović novi ministar u Vučićevoj vladi – evo što govori o Hrvatima!

Foto: snimka zaslona

Bivši dopisnik velikosrpskih huškačkih glasila Politike i Nina iz Zagreba, Ratko Dmitrović, postaje novi ministar u Vladi Srbije. To je samo još jedan od dokaza političkog smjera u Srbiji, jer se radi o Srbinu rođenom u Hrvatskoj, koji je čak i u Srbiji bio napadan zbog nevjerojatnog velikosrpskog ekstremizma i mržnje.

Ratko Dmitrović iz Srpskog patriotskog saveza (SPAS-a), koji je i bivši glavni i odgovorni urednik Večernjih novosti, bit će ministar u novoj Vladi Srbije, a dobit će ministarstvo u kojem će voditi brigu o obitelji djeci i demografiji, piše direktno.rs.

“Da, mnogi od vas su kroatofili. To ste danas, to ste bili devedesetih i nemojte se toga stidjeti. Osnovani ste početkom devedesetih, jer vaše uši više nisu mogle slušati formulacije (u službenoj Srbiji op.) o »ustaškoj vojsci«, »profašističkoj Hrvatskoj«, »obnovi NDH«… Ja sam u kontinuitetu iz devedesetih i ponosan sam na to. Tada sam vama »nunsovcima« govorio da ste kroatofili, da radite protiv vlastitog naroda, da svojim djelovanjem nanosite štetu i Srbiji i Srbima, da proustaška glasila u Hrvatskoj uzimaju vaše tekstove i priloge kao krunske dokaze da su oni, ustašoidi, u pravu” – tim je rečenicama 2016. u Nezavisnome udruženju novinara Srbije (NUNS) progovorio Ratko Dmitrović, tadašnji generalni direktor i glavni urednik Večernjih novosti, jednoga od najtiražnijih dnevnika u Srbiji.

Riječi koje mnogo govore same za sebe.

Na čelo jednog ministarstva dolazi osoba koja se je još 1990-ih, u vrijeme Miloševićeve velikosrpske ratne politike, “proslavila”. Poznati huškač koji se mnogo puta do sada s mržnjom oborio na hrvatski narod i njegove povijesne osobe.

Dmitrović je poznat hrvatskoj javnosti pošto je početkom rata bio dopisnik iz Zagreba za velikosrpska glasila koja su poticala rat i agresiju na Hrvatsku kao Politika i tjednik Nin. Radio je do konca 1993.godine na RTS-u kao komentator. Jedno je vrijeme bio direktor i glavni urednik Novosti. Rođen je u Hrvatskoj gdje je završio klasičnu gimnaziju i to u Kostajnici. Pravo i novinarstvo studirao je u Zagrebu i Beogradu.

Dmitrović je zapamćen i po tvrdnji kako u Europi ne postoji narod koji je prisvojio više tuđeg od Hrvata i ugradio to u svoju povijest, kulturu i jezik.

Ratko Dmitrović širi mržnju i laži o Hrvatskoj da daje potporu fašistima:

 

Ratko Dmitrović i laži o Anti Stračeviću:

 

Ratko Dmitrović širi laži o ratu u Hrvatskoj:

 

Ratko Dmitrović: “Srbi ne mogu pomoći Hrvatima da se izliječe od ustašluka!”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/direktno.rs