4 psihološka razloga za obraćanje pažnje kako se oblačite na radnom mjestu

Foto: Pixabay

Vjerojatno ste barem jednom razmišljali više nego dovoljno o načinu oblačenja za radno mjesto. Jeste li primijetili da se bolje i samopouzdanije osjećate kada ste dobro obučeni? Samopouzdanost je izrazito dobra vrlina u profesionalnom svijetu, te su pojedinci s visokom razinom samopouzdanja u većini slučajeva više plaćeni i cjenjeniji u profesionalnoj okolini. Jedan od najlakših načina za podizanje samopouzdanja i produktivnosti na radnom mjestu je mijenjanje garderobe. 

Ako razmišljate o nadopuni i obnavljanju svoje garderobe, Crni Petak je odlična prilika za kupovinu kvalitetnih odjevnih predmeta po akcijskim cijenama. Ove godine Crni Petak pada na zadnji petak u studenome (27.11.), međutim već danas možete pronaći zanimljive odjevne predmete u većini trgovačkih lanaca odjećom po promotivnim cijenama. U nastavku pročitajte 4 razloga za obraćanje pažnje kako se oblačiti na radnom mjestu, te kako vas način oblačenja može dovesti do profesionalnog unaprjeđenja. 

1- Ostavite odličan prvi dojam

Koliko god negirali, prvi dojam je izrazito bitan u poslovnom svijetu pogotovo ako se pripremate za intervju s poslodavcem ili pak sastanak s novim klijentom. Naime, koliko god se kao pojedinci trudili ne kritizirati ljude na temelju izgleda, nekako nam to uvijek promakne. Jedan od najlakših načina za ostavljanje dobrog prvog dojma je zapravo odabir atraktivne garderobe. 

2 – Povećavanje samopouzdanja

Samopouzdanje je izrazito bitno u svim aspektima života, što se pogotovo odnosi na poslovni svijet. Što vam je samopouzdanje na većoj razini, to imate više šanse za promociju, te ćete vrlo vjerojatno uživati pogodnijem statusu među kolegama na radnom mjestu. Jedan od najučinkovitijih načina za brzo podizanje samopouzdanja je dobro oblačenje. 

3 – Visoka produktivnost

Kako bismo stalno radili na sebi i povećavali produktivnost, izrazito je važan svakodnevni izlazak iz komforne zone. Naime, kada smo u komfornoj zoni, tada vjerojatno dajemo najmanje rezultata, te radimo uz najmanje razine produktivnosti. Vrlo je lako upasti u komfornu zonu ako recimo svaki dan nosimo sportsku trenirku, što može rezultirati s osjećajem lijenosti koji pak negativno utječe na poslovne rezultate. Obratite pozornost na svoje oblačenje, te s vremena na vrijeme pokušajte s odjevnim kombinacijama koje nisu tako svakodnevne. 

4 – Zabavno je

Traženje odgovarajuće odjevne kombinacije ne samo da je zabavno, već povećava i kreativnost pojedinaca. Pokušajte kombinirati odjevne predmete koje inače ne oblačite zajedno, te eksperimentirajte s drugačijim stilovima. Svakako je važno da uživate u onome što radite.

Ako tražite atraktivne odjevne predmete kako biste osvježili svoju garderobu, ne zaboravite provjeriti Zara Black Friday ponudu u kojoj možete naći zanimljive odjevne predmete idealne za poslovni svijet. Uspješne žene diljem svijeta vjeruju Zari kao brendu ponajviše zato što možete naći garderobu idealnu za poslovni i svakodnevni kontekst

Način oblačenja ima veliki utjecaj na našu percepciju i percepciju naše okoline. Ako ste kompetitivni, te vam je vaša karijera prioritet, svakako savjetujemo da obratite pozornost na način oblačenja. Tijekom Crnog Petka možete očekivati zanimljive ponude odjevnih predmeta koji će obnoviti vašu garderobu i omogućiti vam kreativne odjevne kombinacije. 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr