Foto: snimka zaslona

U HRT-ovom kvizu ‘Šifra’ u emisiji u nedjelju je emitiran nastup poznatog kvizaša Siniše Beline. Nevjerojatan gaf koštao je Belinu eventualnog ulaska u posljednji krug ‘Šifre’ i možda mnogo veće nagrade, piše Slobodna Dalmacija.

Prve dvije šifre riješio je bez poteškoća, a u trećoj, vrijednoj 125.000 kuna ponudio je četiri točna odgovora na pet pitanja, od kojih su prva tri bili ispravni pa je tako kući otišao bogatiji za 75.000 kuna.

Kobno pitanje bilo je 14., odnosno četvrto u trećoj šifri, a ono je glasilo: Koja je nogometna reprezentacija osvojila najviše zlatnih olimpijskih medalja?

Među ponuđenim odgovorima imao je Mađarsku, Argentinu, Sovjetski Savez i Urugvaj.

Belina je odgovorio Sovjetski Savez što nije točan odgovor, ali je problem u tome što nijedan od ponuđenih odgovora nije bio točan.

Autori pitanja kao točan odgovor označili su Mađarsku.

Za početak, kako u pitanju nije navedeno radi li se samo o muškom turniru ili se računaju i medalje ženskih selekcija, odgovor se ne može dati jer Sjedinjene Američke Države uopće nisu ponuđene, a upravo je ta reprezentacija osvojila najviše zlata – njih četiri u ženskoj konkurenciji.

Da se pitanje odnosilo samo na muški dio turnira, ponovno bi bilo neispravno jer osim Mađarske koja je tri puta osvajala zlatnu medalju, jednak uspjeh imala je i reprezentacija Velike Britanije koja je zlata osvajala 1900., 1908. i 1912.

Belina je svojevremeno osvojio rekordnih 320.000 kuna u kvizu ‘1 protiv 100’, piše Slobodna Dalmacija.

Izvor: narod.hr/slobodnadalmacija.hr