Foto: fah

Kad je jedan od pripadnika Coldstream Guards engleske kraljice u dvorcu Windsor uočio dječaka odjevena u repliku njihove uniforme odjednom se raznježio i nakratko mu ustupio svoje mjesto, što je bio najljepši rođendanski dar četverogodišnjaku.

Neposredno prije nego je ušao unutar dvorca, čuvar si je uzeo nekoliko sekundi i pozvao dječaka da mu priđe kako bi se zajedno fotografirali. Marshall Scott koji je slavio četvrti rođendan bio je oduševljen i čak kraljevski pozdravio, piše Yahoo stranica.

“To nije uobičajeno”, priznao je skupnik Paul Edden, čuvar koji je prekršio konvencije kako bi usrećio dječaka.

“Moja supruga i ja čekamo dečka i sjetio sam se kako sam kao dječačić i ja stajao ispred dvorca u Edinburghu nadajući se fotografiji s vojnikom, ispričao je on London Evening Standardu. Primijetio sam Marshalla u našoj uniformi i vidjevši ga takvog osjetio sam ponos zbog onog što radim”.

Imogen Scott, Marshallova majka, “oduševljena” je onim što se dogodilo. “Tako je sretan. Njegovi su se snovi ostvarili”, rekla je, a dječačića koji ‘salutira’ zatim su fotografirale i skupine turista.

Majka je otkrila i da je skupina djevojčica otpjevala njezinu sinu “Sretan rođendan”, da mu je jedna obitelj kupila plišanog medvjedića u vojničkoj odori te da ih je skupnik Edden pozvao u posjet dvorcu, jednoj od službenih rezidencija kraljice Elizabete II.

Na Facebook stranici Coldstream Guards objavili su da “čuvaju mjesto” za Marshalla u obuci 2029. godine.

Izvor: narod.hr/Hina