BBB-i muralom Blagi Zadri još jednom pokazali veliko domoljublje: ‘Dala je Hrvatska ratnika i heroja, al’ jedan vitez pamtit se mora’

Foto:T.Horn

U Sesvetama su 25. obljetnicu pada herojskog grada na Dunavu, Vukovara, obilježili navijači Dinama BBB-i i tako da su napravili veliki mural kao zahvalu i posvetu Blagi Zadri i svim braniteljima Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto:T.Horn
Foto:T.Horn

Još jednom su navijači Dinama pokazali koliko su, kao uostalom i velika većina navijača hrvatskih nogometnih klubova i hrvatske reprezentacije, veliki baštinici vrijednosti Domovinskog rata. Naime, u više su navrata dosad hrvatske navijačke skupine pokazale privrženost Vukovaru i vukovarskim junacima. Jedan od najvećih junaka Domovinskog rata je svakako Blago Zadro.

Mural u Sesvetama je svečano promoviran jučer, dakle, 4. prosinca.  Na muralu se nalazi vukovarski vodotoranj, kao simbol obrane grada, koji je svjedočio tromjesečnom razaranju i koji je pretrpio brojne udare, pa ipak opstao, zatim imamo Trpinjsku cestu – groblje tenkova te portret heroja obrane Vukovara, Blage Zadre, koji je poginuo 16. listopada 1991., mjesec dana prije samog pada grada.

“Kroz našu povijest dugu i slavnu, i ovu blisku ne tako davnu, dala je Hrvatska ratnika i heroja, al’ jedan vitez pamtit se mora”, piše uz portret Blage Zadre na muralu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za postavljanje murala mnogi su, naravno, zaslužni, no, najzaslužniji su veterani BBB-a Tomislav Sakač i Kruno Thorn koji je i autor murala posvećenog heroju obrane Hrvatske i Vukovara, Blagi Zadri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.