Nakon debakla u Bugarskoj nizozemski izbornik očekivano dobio otkaz

Foto: fah

Kao što se i očekivalo, izbornik nizozemske nogometne reprezentacije Danny Blind (55) dobio je otkaz nakon poraza u Bugarskoj (0-2) u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemci su porazom u Sofiji pali na četvrto mjesto skupine za odolazak na SP 2018, pa im nakon EURA 2016, prijeti još jedno izbivanje s velikih natjecanja.

Savez je odlučio hitno reagirati i krivca su našli u Blindu. On je protiv Bugara postavio 17-godišnjeg braniča Matthijs de Ligta, koji je odigrao tek nekoliko seniorskih utakmica za Ajax, a upravo je taj mladić čuvao dvostrukog strijelca Spasa Deleva.

Blind je nakon povratka iz Sofije kazao da ni ne pomišlja na ostavku, već da je “usredotočen samo na prijateljsku utakmicu protiv Italije u utorak”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši trener Ajaxa je preuzeo reprezentaciju 1. srpnja 2015. godine i pod njegovim vodstvom ‘oranje’ je ostalo bez plasmana na EP u Francuskoj prošle godine. Bilo je to prvi EP na kojem Nizozemci nisu bili nakon 1984. godine. Blind je već tada bio na rubu otkaza, no čelnici saveza ponudili su mu još jednu priliku koju je ponovo uprskao.

Nizozemci su trenutačno na četvrtom mjestu u skupini A sa sedam bodova, šest manje od vodeće Francuske. Na drugom mjestu je Švedska sa 10 bodova, a ispred Nizozemske je i Bugarska sa sedam bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.