Očekujemo da nakon Meksika pohrlimo na trgove i zapjevamo: Neka pati koga smeta

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je mnogo povijesnih utakmica, naravno da je najvažnija uvijek ona – prethodna. Ona koja se čeka, kao sada kada svi skupa s našom nacionalnom nogometnom vrstom čekamo dvoboj protiv Meksika u brazilskom Recifeu, u dvoboju zadnjeg kola natjecanja po skupinama Svjetskog prvenstva (ponedjeljak, 22 sata).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskoj samo pobjeda otvara vrata osmine finala svjetske smotre, a suparnik je sve samo ne bezazlen. Da, Meksiko je izvrsna momčad koja slovi kao jedno od najugodnijih iznenađenja cijelog prvenstva. Naši suoarnici, Meksikanci igraju atraktivno, lepršavo, dobro a jedan statistički podatak iz Fife vjerno dočarava protiv kakvog Hrvatska suparnika igra.

Naime, meksička reprezentacija dosad je najviše pretrčala na svjetskom prvenstvu. Kad se uzme u obzir ovaj podatak onda je posve jasno zašto meksička igra izgleda tako atraktivno i lijepo, zašto u svakom meksičkom napadu ima toliko slobodnih, nepokrivenih igrača. Meksikanci puno trče, otkrivaju se i tako stavljaju suparnika u tešku poziciju. Partija Meksikanaca protiv Brazila bila je sjajna, no sjajan je bio i njihov vratar Ochoa koji je obranio nekoliko brazilskih “zicera”…

Uspoređujući partiju Hrvata i partiju Brazila protiv Meksika može se doći do lake zablude. Meksiko je odigrao izvrsnu utakmicu protiv Brazila, no spašavao ga je vratar, spomenuti Ochoa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska možda nije odigrala tako atraktivno, no isto je bila dobra protiv Brazila kojem je u toj utakmici pomogao sudac. I to nekoliko puta, dosudio je nepostojeći jedanaesterac za Brazil, Hrvatima poništio zgoditak, nije isključio zbog gadnog prekršaja najboljeg Brazilca Neymara. Sramotno, ali istinito!

Meksikanci su imali pošteno suđenje i utoliko im je bilo lakše izboriti povoljan rezultat, osvojiti bod protiv Brazila u utakmici bez golova. Hrvatska je klekla tek nakon sudačkog bezobrazluka japanskog arbitra Nishimure.

Idemo dalje s usporedbama. Naša reprezentacija je, pak, protiv Kameruna bila efikasnija nego Meksiko, Hrvatska je tukla afričku momčad s čak 4-0, Meksiko tek 1-0. No, Meksikancima su u toj utakmici poništena dva regularna pogotka, a Hrvatska je u dvoboju protiv Kameruna dobar dio utakmice imala igrača više zbog teškog prekršaja Songa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, i tu je teško usporediti koja je momčad bolja.

I zato je najpravednije da Hrvatska i Meksiko u međusobnom dvoboju odrede tko je bolji i tko će u osminu finala. Ova utakmica će nesumnjivo biti revija izvrsnih, tehnički sjajnih nogometaša, i Hrvatska i Meksiko znane su momčadi u nogometnom svijetu kao tehnički savršene. Još samo da se dozna tkoje bolji…

Mi smo uvjereni da je bolja Hrvatska, da je naš izbornik Niko Kovač našao pravu kemiju momčadi. I da ćemo nakon utakmice pohrliti na trgove i ulice hrvatskih gradova na slavlje. I ponosno klicati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Neka pati koga smeta…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.