Isprobajte jednostavan recept s portala Slatki svijet za ukusne prženice s punjene krem sirom i malinama! Za potpuni doživljaj kraljevskog doručka poslužite ih s javorovim sirupom i svježim bobičastim voćem!
Sastojci
Za namakanje kruha
200 ml mlijeka
1 jaje
1 vanilin šećer
malo cimeta
Za prženice
8 šnita toast kruha
200 g krem sira
1 vanilin šećer
150 g malina
Za posluživanje
svježe bobičasto voće
Maple Joe javorov sirup
Priprema
Uzmite neki širu zdjelu ili dublji tanjur pa izmutite jaje s vanilin šećerom. Dodajte mlijeko, a zatim i malo cimeta.
Krem sir pomiješajte s vanilin šećerom.
Pola količine toast kruha, dakle četiri šnite, premažite zaslađenim krem sirom. Preko sira posložite maline pa preklopite to drugom šnitom toasta. Ukupno će te dobiti četiri porcije.
Sada svaku punjeni toast pažljivo umočite u smjesu od jaja i mlijeka. Umočite obje strane tako da kruh bude sočan.
Ako želite, prženice možete pripremiti i na klasičan način prženjem u tavici. Prženice poslužite tople uz dodatak bobičastog voća i javorovog sirupa.