Desert kao iz najbolje bečke kavane – vrijedi probati!

Foto: slatkisvijet.com

Desert kao iz najbolje bečke kavane!, opisuje Slatki svijet ovu raskošnu poslasticu s orasima i blagom aromom kave te donosi i recept:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Kore od bjelanjaka i oraha*
4 bjelanjka
prstohvat soli
100 g šećera
15 g gustina
80 g mljevenih oraha

Krema s kavom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4 žutanjka
750 ml mlijeka
150 g šećera
65 g gustina
1 žličica Nescafé kave
200 g maslaca

Glazura

115 g tamne čokolade min 55% kakaa
30 ml ulja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

*Navedeni sastojci dovoljni su za pripremu jedne, a potrebno je pripremiti dvije ovakve kore.

Bjelancima dodajte prstohvat soli i kratko ih izmiksajte. Zatim postupno dodajte šećer i nastavite ih miksati dok ne dobijete čvrsti snijeg.
Na kraju lagano umiješajte gustin i mljevene orahe. Pripremljenu smjese izlijte u već lim za pečenje (28×36 cm) kojeg ste prekrili masnim papirom. Koru pecite 12-15 minuta na 180°C. Ohlađenu koru prerežite po pola tako da dobijete dvije manje kore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu kreme gustin razmutite sa 150 ml mlijeka (oduzmite od ukupne količine). Ostatku mlijeka dodajte 100 g šećera pa zagrijte do vrenja. Ostatak šećera izmiksajte sa žutanjcima dok ne dobijete svijetlu, gustu masu. Dodajte gustin razmućen u mlijeku, a zatim i mlijeko koje ste zakuhali sa šećerom.

Dobro promiješate pa vratite sve natrag u lonac i kuhajte kremu dok se ne zgusne. Na kraju umiješajte kavu. Površinu kreme prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Ohlađenu kremu izmiksajte s maslacem sobne temperature.

Na veću tacnu stavljajte kore pa svaku premažite kremom. Na kraju kolač prelijte čokoladnom glazurom. Za pripremu glazure čokoladu i ulje otopite na pari pa ostavite neka se malo ohladi prije nego što ju prelijete preko kreme.
Kolač spremite u hladnjak da krema očvrsne, a zatim ga režite na kocke i poslužite!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.