Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za sve čokoljupce Slatki svijet donosi jedni vrlo čokoladnu tortu sa simpatičnom i jednostavnom uskrsnom dekoracijom.
Sastojci
Kakao biskvit
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 ml ulja
- 70 g oštrog brašna
- 30 g kakaa u prahu
- ½ praška za pecivo
Čokoladna krema
- 500 ml vrhnja za šlag
- 300 g čokolade za kuhanje
- 200 g mliječne čokolade
Priprema
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i prosijanim kakaom pa ostavite sa strane.
Bjelanjcima dodajte sol pa ih izmiksajte u čvrsti snijeg.
Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte ulje. Naizmjenično dodajte malo suhih sastojaka, malo bjelanjaka i nježno miješajte smjesu dok se svi sastojci ne sjedine.
>Pripremite se za Uskrs najboljim receptom za pincu
Masnim papirom obložite dno kalupa za pečenje (26 cm) pa izlijte pripremljenu biskvitnu smjesu. Biskvit pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180° C. Čačkalicom provjerite je li pečen.
Biskvit ostavite u kalupu za torte i pustite ga 15 minuta da se malo rashladi na sobnoj temperaturi pa pripremite čokoladnu kremu.
U lončić stavite vrhnje za šlag i razlomljenu čokoladu pa zagrijavajte kremu na laganoj vatri dok se čokolada ne otopi. Čokoladnu kremu prelijte preko mlakog biskvita.
Tortu najprije ohladite do kraja na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku, najbolje preko noći.
Za uskrsnu dekoraciju torte trebat će vam čokoladni zeko i pisanice te malo zelenog kokosa za imitaciju trave. Malo kokosa i zelene boje za kolače (tekuće ili u gelu) stavite u manju zdjelicu, poklopite i dobro protresite.
Obojani kokos rasporedite po torti te ukrasite tortu čokoladnim zecom i pisanicama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Izvor: narod.hr
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.