Oprez! “Mokri kolač od čokolade i kave” brzo nestaje sa stola! Isprobajte jednostavan, ukusan i izrazito sočan kolač od čokolade s blagom aromom kave!
Recept donosi Slatki svijet.
Sastojci
Biskvit
4 jaja
140 g šećera
1 vanilin šećer
70 ml ulja
70 ml mlijeka
100 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo
30 g kakaa u prahu
50 g griza
Preljev
250 ml mlijeka
150 g čokolade za kuhanje
5 žlica šećera
1 žlica kave
Priprema
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo, griz i kakao pa kuhačom sve dobro izmiješajte. Ostavite smjesu neka odstoji 15 minuta.
Kalup promjera (26 cm) obložite masnim papirom i ulijte pripremljenu smjesu. Kolač pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180°C. Čačkalicom provjerite je li pečen.
Vrući kolač prelijte vrućim preljevom. Za pripremu preljeva mlijeko zagrijte do vrenja pa dodajte šećer, kavu i čokoladu. Miješajte dok se sve ne otopi. Preljev procijedite kroz cijedilo da uklonite većinu zrnca kave.
Kolač ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku. Poslužite s mekanom tučenim slatkim vrhnjem!
Slatki savjet
Ukoliko želite još malo čokolade, kolač prelijte čokoladnom ganache kremom. 200 g čokolade za kuhanje otopite u 200 ml slatkog vrhnja i prelijte preko ohlađenog kolača. Ohladite da se čokolada stisne i poslužite!
Tekst se nastavlja ispod oglasa