Palačinke od pirovog brašna s ukusnim preljevom od šljiva, čokolade i ruma

Foto: Slatki svijet

Isprobajte jednostavan recept za palačinke od pirovog brašna s ukusnim preljevom od šljiva, čokolade i ruma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi portal Slatki svijet.

Sastojci

Palačinke od pirovog brašna
250 g pirovog brašna
4 jaja
350 ml mlijeka
2 žlice Sunny Via agavinog sirupa
malo cimeta
prstohvat soli
Preljev od šljiva, čokolade i ruma
500 g šljiva
4 žlice smeđeg šećera
50 g čokolade za kuhanje
2 žlice ruma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Jaja lagano izmutite pjenjačom pa dodajte cimet, Sunny Via agavinog sirupa i prstohvat soli. Naizmjenično dodajte mlijeko i pirovo brašno. Miješajte sve dok ne dobijete glatku smjesu. Pripremljenu smjesu ostavite da odstoji pola sata na sobnoj temperaturi.

U zagrijanu tavicu za palačinke kojoj ste dodali kap ulja ili malo maslaca stavljajte po malo smjese i pecite palačinke. Probajte staviti što manje smjese tako da dobijete lijepe, tanke palačinke s hrskavim rubom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu preljeva, očišćene polovice šljiva kratko pirjajte sa smeđim šećerom i rumom. Kada šljive omekšaju dodajte čokoladu i pustite da se otopi. Ako želite možete dodati i malo više ruma, prema ukusu.

Palačinke poslužite s vrućim umakom od čokolade i šljiva!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.