Brojni svjetski mediji, uključujući i BBC, pišu o sramotnom napadu na Ivaninog trenera: ‘Habazin je bila izuzetno potresena’

Foto: Twitter Jonathan Deutsch

I svjetski mediji raspisali su se o sramotnom napadu na trenera hrvatske boksačice Ivane Habazin, napad su osudili brojni novinari, a samom incidentu piše i britanski BBC. Naime, BBC u članku pod naslovom  “Borba otkazana nakon što je trener James Ali Bashir napadnut” piše kako je zasada nepoznata osoba udarila Ivaninog trenera Bashira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, vijest o sramotnom incidentu uoči vaganja hrvatske boksačice Ivane Habazin i svjetske prvakinje Claresse Shields vrlo je brzo obišla svijet. Naime, Ivanin trener James Ali Bashir u američkom gradu Flintu fizički je napadnut nakon čega je završio u bolnici.

Brojni svjetski mediji, kako smo već spomenuli, sramotni incident su osudili.

Primjerice Agencija Associated Press piše kako se radi o zapravo neuspješnom pokušaju da Ivana Habazin debitira u Sjedinjenim Američkim Državama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Shields se trebala boriti protiv Ivane Habazin, ali je taj dvoboj otkazan nakon što je Habazinin trener Bashir Ali hospitaliziran. Udario ga je muškarac koji je potom pobjegao s mjesta događaja”, piše AP, njihov su izvještaj preuzeli i brojni ostali svjetski mediji. A kako smo već i spomenuli o samom incidentu piše i BBC.

“Trener je dobro poznat u svijetu boksa. Prethodno je radio s boksačima poput bivšeg svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Vladimira Klička”, donosi britanski BBC.

S druge strane oceana američka televizija WJRT-TV iz Flinta na svom portalu tvrdi kako je borba ”otkazana zbog izbijanja nasilja”. “Habazin je bila izuzetno potresena nakon napada i stajala je pored Alija dok je dobivao liječničku pomoć. Pratila ga je i u lokalnu bolnicu gdje je dobio pomoć i očekuje se da će se potpuno oporaviti”, navodi se u članku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boxing News Now, inače specijalizirani boksački portal, navodi: “Bashir je odvezen u bolnicu gdje je objavio fotografiju svojih ozljeda. Za uglednog trenera se navodi da je pretrpio prijelom na licu.” 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.