Ukusni voćni desert: Čokoladni kolač sa šumskim voćem

Foto: slatkisvijet.com

Lagani čokoladni biskvit, nadjev od bobičastog voća te ukusna krema od vanilije i mascarpone sira savršena su kombinacija za ukusnu, voćnu tortu! Osim toga, ovaj biskvit ima jako malo brašna u sebi tako da je lagan i sočan te prepun arome čokolade i kakaa. A uz Dr. Oetker kremu od vanilije koju je potrebno samo kratko izmiksati, kolač je spreman za čas posla!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci

Čokoladni biskvit

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8 jaja
160 g šećera
prstohvat soli
40 g glatkog brašna
40 g Dr. Oetker kakaa u prahu
1 pakiranje Dr. Oetker praška za pecivo
100 g naribane čokolade

Nadjev od bobičastog voća

400 g bobičastog voća
2 pakiranja Dr. Oetker vanilin šećera
2 žlice šećera
150 ml + 2 žlice vode
25 g Dr. Oetker gustina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krema od vanilije

2 pakiranja Dr. Oetker kreme za torte okusa vanilija
125 g mascarpone sira

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zdjelici pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Prosijte i ostavite sa strane.

Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i miksajte ih dok se ne zapjene, postupno dodajte malo po malo šećera i miksajte smjesu dok ne dobijete gusti snijeg od bjelanjaka, odnosno dok se šećer ne otopi. Dodajte žutanjke pa sve još kratko izmiksajte. na kraju lagano umiješajte prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo te naribanu čokoladu.

Biskvitnu smjesu izlijte u veliki lim za pečenje, onaj koji se dobije uz pećnicu. moje je veličine 35×40 cm. Lim prethodno namastite i pobrašnite. Biskvit pecite 10.12 minuta na 180°C. Dosta je tanak pa će brzo biti pečen.

Dok se biskvit peče pripremite nadjev od bobičastog voća. Ja sam koristila ribizle, maline, kupine i borovnice. Voće stavite u manji lonac, a zatim dodajte šećer i 150 ml vode. Kada zakipi kuhajte ga nekoliko minuta na laganoj vatri dok ne omekša. Gustin razmutite s 2 žlice vode, dodajte ga voću i kuhajte još kratko – dok se nadjev ne zgusne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ohlađeni biskvit razrežite tako da dobijete tri trake. Svaku traku biskvita premažite voćnim nadjevom, a zatim i kremom od vanilije.

Za pripremu kreme prašakastu smjesu iz vrećice i hladno mlijeko pomiješajte u većoj zdjeli. Kremu zatim miksajte 5 minuta na najmanjoj brzini. Kremu možete koristiti samostalno za nadjevanje ili dekoraciju torti i kolača. Ja sam joj odlučila dodati i malo mascarpone sira što se pokazalo kao pun pogodak!

Tortu ukrasite čokoladom i svježim bobičastim voćem te ju spremite u hladnjak na nekoliko sati da se dobro rashladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.