Doživljavamo neviđen bojkot medija; očekujemo dva mjesta u EP

Savez za Hrvatsku predstavio je večeras u Koprivnici 11 kandidata sa svoje liste za predstojeće izbore za Europski parlament, a jedan od čelnika, predsjednik Hrvatske zore Milan Kujundžić rekao je da Hrvatska treba ljude koji će štititi interese svoje zemlje u tom parlamentu te očekuje da će Savez osvojiti dva mjesta.

Savez za Hrvatsku čine Hrvatska zora – stranka naroda, HDSSB, AHSS, HSP, HRAST, Obiteljska stranka, Zavjet za Hrvatsku i Akcija za bolju Hrvatsku, a na večerašnjem predizbornom skupu u ispunjenoj dvorani Domoljuba rečeno je da je samo pitanje vremena kada će im se pridružiti i neke druge istomisleće političke opcije.

“Nije još vrijeme o imenima, no pregovaramo s nekoliko njih”, rekao je Kujundžić, koji je ocijenio da Savez za Hrvatsku doživljava neviđeni bojkot gotovo svih medija. Očito su, dodao je, lijevi i desni shvatili da smo im velika prijetnja.

Kujundžić je istaknuo da je došao povijesni trenutak za zajedništvo i promjene jer Hrvatima, kako je rekao, ovako loše nije bilo ni pod jednom okupacijom. Izbore za Europski parlament vidi kao svojevrsno zagrijavanje za iduće parlamentarne.

“U Europskom parlamentu trebamo ljude koji će štititi interese svoje zemlje, a to dosad nismo imali. Svud oko nas su oni koji ne zastupaju hrvatske interese, od savjetnika predsjednika do ministrice vanjskih poslova”, ustvrdio je Kujundžić. Tek kada promijenimo to političko ozračje, svima će nam biti bolje, rekao je Kujundžić koji očekuje barem dva zastupnička mjesta.

Predsjednik Zavjeta za Hrvatsku Marko Lukić smatra da je sve što se događa u Hrvatskoj već viđeno kod susjeda Mađara.

“I oni su imali socijalističku vlast. Tada je došao Vitkor Orban koji je odlučio štititi interese Mađara”, kazao je Lukić i objasnio kako je ključno bilo kada je rekao „ne“ Europskoj uniji, osnovao nacionalnu banku i zaštitio sunarodnjake.

“I mi možemo iznjedriti našeg ‘Orbana’“, poručio je Lukić.

Prvi čovjek Autohtone Hrvatske seljačke stranke Branko Borković rekao je da se Savez za Hrvatsku zalaže za lustraciju i da će ju zasigurno provesti dobiju li povjerenje građana jednog dana.

Predsjednik HSP-a Daniel Srb govorio je o tome kako je nedopustivo da su Hrvati postali tuđe roblje te da se mladi iseljavaju zbog beznađa. Posebno je izdvojio izjavu Milorada Pupovca iz SDSS-a koji je, komentirajući poziv na bojkot 35 srpskih radnji u Vukovaru, rekao da je to profašistička poruka.

“Ako netko zastupa tu ideologiju, onda je to Milorad Pupovac koji godinama već organizira Dan ustanka u Srbu. Što je to bilo nego etničko čišćenje nesrpskog stanovništva”, izjavio je Danijel Srb.

Savez za Hrvatsku predstavio je svih 11 kandidata na izborima za Europski parlament. To su Milan Kujundžić, Ladislav Iličić, Danijel Srb, Branko Borković, Stjepan Ribić, Ana Silvestrić, Zlatko Gregov, Sandra Bršec Rolih, Željko Cvrtila, Marko Lukić i Vladimir Šišljagić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: h/narod.hr
Photo: Hrvoje Pilić/narod.hr