Thinkstock

Jedna je osoba izgubila život a sedmero je ozlijeđeno, među kojima troje teško, u eksploziji koja se u subotu dogodila u stambenoj zgradi u Bruxellesu, najvjerojatnije zbog istjecanja plina, izvijestilo je bruxellesko državno odvjetništvo.

“Danas (subota) poslijepodne stanovnici dviju zgrada bili su žrtve eksplozije nakon koje je buknuo požar”, ističe bruxellesko državno odvjetništvo u priopćenju.

“Sedam osoba je primljeno u dvije bolnice. Tri su teško ozlijeđene, među njima dvogodišnje dijete i petnaestogodišnjak. Tijekom večeri u subotu u ruševinama je pronađeno truplo muškarca”, dodaje. “Identifikacija još nije obavljena”.

Načelnik općine u kojoj je četvrt Saint Gilles, gdje se dogodila nesreća, Chales Picque rekao je za belgijske tv-mreže RTL i RTBF da je “najvjerojatnije riječ o nesretnom slučaju povezanom s istjecanjem plina”.

Dana 22. ožujka 2016. Bruxelles je doživo najgore napade u svojoj povijesti u kojima su 32 osobe poginule a 320 je ranjeno u podzemnoj željeznici u zračnoj luci u Bruxellesu. Od tada su belgijske sigurnosne snage na oprezu i svaki izgred potiče veliko zanimanje medija.

Izvor: narod.hr/Hina