Oglasio se glasnogovornik Europske komisije o reakciji Dubravke Šuice u kontakt-emisiji

Foto: Snimka zaslona

“Potpredsjednica EK Dubravka Šuica snažno podupire neovisnost medija i slobodu izražavanja, te ni na koji način i nikada nije utjecala da se ne emitira neki program na Dubrovačkoj televiziji”, izjavio je u utorak glasnogovornik Komisije Eric Mamer.

Naime novinar u Bruxellesu upitao je glasnogovornika Eurospke komisije je li posao njihove potpredsjednice kritiziranje novinara.

“Povezujete dvije činjenice koje nisu nužno povezane. Potpredsjednica Šuica potvrđuje svoju nesmanjenu podršku neovisnosti medija, slobodi izražavanja i informiranja. Želi istaknuti i da je ta TV kuća u Dubrovniku otvorena za vrijeme njezina gradonačelničkog mandata. Tako da očigledno podržava njihov rad. Ni na koji način, ni u jednom trenutku nije pokušavala utjecati na to da se program ne emitira. Odlučno odbacuje tu optužbu”, rekao je glasnogovornik Europske komisije Eric Mamer za Večernji list.

> Zašto nije emitirana emisija u koju se javila Dubravka Šuica i napala voditelja zbog propitivanja njezine imovine?

Podsjetimo, u kontakt-emisiji s gledateljima na Dubrovačkoj televiziji, Šuica je u subotu kritizirala novinara i voditelja emisije Paska Tomaša zbog toga što je dopustio gledatelju koji se javio ranije u emisiju postavljanje pitanja o porijeklounjezine imovine. Šuica se javila telefonom, prigovarala Tomašu što nije prekinuo gledatelja koji je, po njoj, iznio lažne informacije o vrijednosti njezine imovine, ali kad ju je Tomaš zamolio da iznese točne podatke ona je to odbila. U javljanju je spomenula kako je ona i kuma Dubrovačke televizije.

S Narod.hr-a uputili smo pitanja Dubravki Šuici

Vezano uz ovu emisiju s Narod.hr-a uputili smo pitanja Dubravki Šuici.

“1. Je li gledatelj koji se javio u emisiju iznio netočne tvrdnje i, ako jest, koje su tvrdnje netočne?
2. Ukoliko je gledatelj iznio netočne tvrdnje, možete li nam Vi navesti točne informacije?” – upitali smo gospođu Šuicu.

Odgovore očekujemo te ćemo ih objaviti kada ih dobijemo.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr