Pokrenuta peticija austrijskom parlamentu protiv zabrane Bleiburške komemoracije

Foto: Fah

Četiri od pet stranaka zastupljenih u austrijskom Parlamentu potpisale su Prijedlog Rezolucije kojom traže trajnu zabranu Bleiburške komemoracije na tlu Austrije.

Inicijativu s brojem 604/A(E) od 29.05.2020 (XXVII. GP) pokrenula je zastupnica socijaldemokrata, SPÖ (“crvenih”) Sabine Schatz, a supotpisali su je iz stranke NEOS Stephanie Krisper i Michael Bernhard, (lijevoliberalna), stranka Zelenih, te ÖVP (demokršćanska stranka, “sestra” HDZ-a u EU-Parlamentu, koju vodi savezni kancelar Sebastian Kurz).

> Autor filma ‘Bleiburg, Titova dozvola za genocid’: ‘Partizanski egzekutori obučavani su u inozemnim kampovima’

> (FOTO) Partizanski zločini: Iskopani ostaci 130 ubijenih mladića

> Igor Vukić: Partizanska okupacija Zagreba 1945. – ubijani su liječnici, svećenici, ranjenici…

Rasprava je prekinuta i glasovanje je do daljnjeg odgođeno, jer je tijekom iste rasprave pokrenuta još jedna Inicijativa NEOS-a, koja traži zabranu prodaje zemljišta na Lojbaškom polju Hrvatima, točnije Počasnom bleiburškom vodu.

Zbog toga je pokrenuta peticija protiv zabrane aktivnosti na Bleiburgu:

“Pozivamo hrvatske rodoljube da svojim potpisom podrže protivljenje Rezoluciji Austrijskog parlamenta o zabrani aktivnosti na Bleiburškom polju.

Ljevičari iz Koruške, Austrije, poveli su novu inicijativu, ovaj puta jaču nego ikada prije, da se potpuno zabrane sve aktivnosti na Bleiburškom polju, sada i u buduće. Dakle, totalna zabrana, zauvijek! Pod pokroviteljstvom Zelenih, i s podrškom tri druge parlamentarne stranke napisana Rezolucija predstaviti će se Ministru unutarnjih poslova Austrije, a potom samom Parlamentu na glasanje.

Retorika Rezolucije sastoji se u ponavljanju poznatih neistina po uvijek istim protu-hrvatskim elementima, a sadržaj je u sukobu s domaćim i međunarodnim zakonima, naročito onim od Europske zajednice. Međutim, inicijativa je brojna i uplivna i kao takva, zahtijeva odgovor.

Hrvati u svijetu trebaju jasno izjaviti da se najoštrije suprostavljaju netočnosti argumentacije, kršenju zakona i lakomislenom pristupu cijele Rezolucije austrijskih aktivista.

Najviša hrvatska vjerska i državna tijela već desetljećima pomažu financijski ovaj događaj sjećanja i sudjeluju u godišnjim komemoracijama na Bleiburškom polju u suglasnosti s Austrijskom vladom. Rezolucija EU 1481 “odlučno osuđuje zločine totalitarnih komunističkih režima”. Nadalje, Rezolucija EU 2819 podupire “sjećanje na žrtve svih totalitarnih režima” ….., potvrđujući istovremeno poruku same Rezolucije 1481.“

Osobno i zakonsko pravo je svakog hrvatskog potomka brojnih žrtava 1945 godine, pobijenih bez suda, bez svećenika i bez pravde, da obdržavaju sjećanja na najtragičnije ljudske gubitke u povijesti Hrvatske, Austriji bliske i prijateljske nacije”, piše u pozivu na potpisivanje.

Peticiju možete potpisati ovdje:

https://www.ipetitions.com/petition/peticija-protiv-zabrane-aktivnosti-na-bleiburskom

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr