Ressler (HDZ) o Matićevom Izvješću: Sloboda savjesti je civilizacijsko dostignuće, a njezino gušenje je totalitarni refleks!

matić ressler
Foto: Fah, Karlo Ressler, Facebook; fotomontaža: Narod.hr

“Sloboda savjesti je civilizacijsko dostignuće, a njezino gušenje je totalitarni refleks!”, upozorava HDZ-ov eurozastupnik Karlo Ressler iz Kluba zastupnika Europske pučke stranke u osvrtu na Izvješće Predraga Freda Matića o kojem se glasuje u Europskom parlamentu. Ressler je za medije potvrdio da će glasovati protiv Izvješća kao i njegov stranački kolega Tomislav Sokol.

> Sokol (HDZ) protiv Matićevog Izvješća: Zabrinjavajuća su stajališta vezana uz pobačaj

> Matićev Odbor traži da EP izglasa ‘besplatan pobačaj’ u cijeloj EU, glasovanje 23. lipnja

>Slovački parlament usvojio rezoluciju protiv Matićevog izvješća koji pobačaj želi učiniti ‘ljudskim pravom’

Glasovanje o “Izvješću o stanju u pogledu seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava u EU-u u kontekstu zdravlja žena” čiji je izvjestitelj eurozastupnik iz redova socijalista, SDP-ov Predrag Fred Matić, na dnevnom je redu u srijedu, 23. lipnja 2021.

>Neki europarlamentarci napadaju Poljsku zbog zaštite nerođenih, među njima i Fred Matić

>Koji su hrvatski političari napadali pravo na priziv savjesti i što su sve tvrdili?

>Fred Matić (SDP) napada Poljsku i netočno tvrdi da je pobačaj ljudsko pravo 

Osvrt Karla Resslera o Matićevom Izvješću prenosimo u cijelosti:

“Sloboda savjesti je civilizacijsko dostignuće, a njezino gušenje je totalitarni refleks! Vjerojatno najradikalniji dokument u ovom mandatu – izvješće Predraga Freda Matića o seksualnom i reproduktivnom zdravlju u Europskoj uniji – ovog je tjedna na dnevnom redu Parlamenta. Kao i puno puta ranije, pod krinkom nespornog plemenitog cilja unaprjeđenja zdravlja, krije se ideologizirani, pretenciozni i pravno neutemeljeni dokument koje zadire u nadležnost država članica i kojem ću se zato snažno usprotiviti.

Izvješće izjednačuje jedno od najvećih civilizacijskih dostignuća Europe – pravo na prigovor savjesti – pravo da pojedinac ne bude prisiljen sudjelovati u postupku koji zbog svojih dubokih uvjerenja smatra neprihvatljivim, s uskraćivanjem medicinske skrbi. Liječnica koja brine o zdravlju trudnice i nerođenog djeteta, radi ultrazvuk, vodi porod, a ne želi sudjelovati u pobačaju jer se to kosi s njenom savjesti, ne smije biti prisiljena prijetnjom otkaza ili drugom sankcijom.

Izvješće takvo pravo liječnika otvoreno osporava i negira.

Izvješće je jednostrano i u pitanju pobačaja, ne uvažavajući svu tragediju i složenost situacije u kojoj majka odlučuje o životu svog nerođenog djeteta.

Svaka država članica ima pravo samostalno urediti ova pitanja i ne treba nikoga tko će joj iz Bruxellesa ideološki soliti pamet”, zaključuje Ressler.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr