Škotska policija prikrila slučajeve silovanja koje je počinila banda od 55 muškaraca tražitelja azila

Foto: Gettyimages

Najmanje 44 mlade djevojke postale su žrtve silovanja bande tražitelja azila u Škotskoj.
Od 2016. godine, škotska policija držala je u tajnosti postojanje bande.

U pokušaju škotske policije da objasni zašto su šutjeli o operaciji koja se dogodila 2016. godine, policijski izvor izjavio je da policijska uprava uvijek pažljivo razmatra kada i koje informacije treba objaviti u tekućim istragama kako bi se “zaštitile ugrožene žrtve i integritet istrage.”

Iako je policija u Glasgowu uspjela okončati njihove aktivnosti, otkrilo se da je bandu činilo 55 azilanata-muškaraca. Policija je odlučila da detalje neće iznositi u javnost navodi se u izvještaju škotskog Sun-a.

Od 55 članova, samo jedan je u zatvoru

Među 55 članova grupe, mahom iz Iraka, Afganistana, Pakistana, Egipta, Kurdistana, Maroka i Turske, samo je jedna uhićena osoba u zatvoru. Detektivska inspektorica Sarah Taylor izjavila je da je 14 uhićenih deportirano, a još 22 se nalaze u Glasgowu. Smatra se da se još osmorica nalaze u drugim područjima Ujedinjenog Kraljevstva.

Prema izvješću Nacionalnog odjela za istragu zlostavljanja djece, koje detaljno opisuje aktivnost bande, jednu od žrtava navodno je zlostavljalo 28 članova bande, dok su drugu  napala 23 muškarca.

“Moramo biti vrlo jasni da uvijek pažljivo razmotrimo kada i koje informacije objaviti u vezi s tekućim istragama radi zaštite ranjivih žrtava i integriteta istrage”, rekao je policijski izvor za Sun.

Policija je tom listu rekla da su za uhićenja koristili “taktiku poremećaja”, uključujući prikupljanje obavještajnih podataka, nadgledanje, financijsku istragu i praćenje vozila osumnjičenih, zapošljavanje i društvene mreže.

Ranije ovog mjeseca, sličan slučaj prijavljen je u Manchesteru, gdje je lokalna policija prikrivala azijsku bandu kako ne bi bili prozvani rasistima.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/thescottishsun.co.uk