Talijanska policija: 42 posto silovanja u državi počine imigranti

Foto: GettyImages

Jedan od najzloglasnijih slučajeva silovanja u Italiji odnosi se na tinejdžericu koja je bila drogirana, silovana i ubijena 2018. u Rimu. Desirée Mariottini (16) najprije je bila drogirana, a za to je optuženo troje imigranata za koje se tvrdi da su je namjerno predozirali što je dovelo do njene smrti.

Podatci talijanskog Ministarstva unutarnjih poslova navode da 42 od 100 silovanja u zemlji počine migranti, a broj i dalje raste.

Statistika Ministarstva unutarnjih poslova također sugerira da su talijanske žene podložnije seksualnom uznemiravanju i manjim seksualnim napadima u odnosu na strankinje, dok su upravo strankinje (imigrantice) češće mete teških seksualnih zločina poput silovanja, javlja Il Giornale.

Najozbiljniji oblike nasilja vrše partneri, rođaci ili prijatelji žena. Silovanja su počinili u 62,7% slučajeva partneri, u 3,6% rodbina i u 9,4% prijatelji. Fizičko nasilje (poput udaranja, udaranja, udaranja i ugriza) uglavnom rade i partneri ili bivši partneri.

Čak 76,8% svih nasilja koje su stranci počinili spada u seksualna nasilja.

Jedan od najzloglasnijih nedavnih slučajeva silovanja odnosi se na talijansku tinejdžericu koja je bila drogirana i silovana 2018. u Rimu. Desirée Mariottini (16) najprije je bila drogirana, a zatim ju je silovalo nekoliko imigranata za koje se tvrdi da su je namjerno predozirali što je dovelo do njene smrti. Suđenje četvorici muškaraca iz Afrike, od kojih nijedan nije imao dokumente za legalan boravak u Italiji, optuženih za silovanje i ubojstvo djevojčice počelo je u listopadu u Rimu.

O slučaju silovanja i ubojstva djevojčice Desirée Mariottini hrvatski mediji baš i nisu izvješćivali.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/ilgiornale.it