Festival jagoda i proljetnih ekoproizvoda otvoren je danas u Selcu a posjetiteljima je na prvome mjestu ponudio jagode iz vrtnoga, odnosno obiteljskog uzgoja s područja Zagreba i okolice.
Radi se o četvrtom Festivalu jagoda i proljetnih ekoproizvoda, na kojemu štandove imaju i pčelari sa svojim domaćim medom i proizvodima od meda, a na njima je i obilje kolača u kojima su jagode jedan od glavnih sastojaka. Gastroprogram u znaku jagoda i ekoproizvoda s obiteljskih gospodarstava zagrebačke regije iz Udruge proizvođača jagoda Zagrebačke županije ‘Jagodni prsten’ ispunio je i jelovnike u svim otvorenim hotelima u Crikvenici, Selcu i Dramlju.
Uz kušanje šarenih izloženih proizvoda – bola od jagoda, pjenušca, kolača od jagoda i čokolade, kolača od jagoda i sira – na mnogobrojnim klupama u selačkoj luci crtaju osnovnoškolci na teme proljeća i proljetnih plodova i proizvoda, uz glazbu i dobro raspoloženje.
Festivalom jagoda Turistička zajednica Crikvenice tradicionalno u svibnju upotpunjava svoju predsezonsku ponudu. Dvodnevni Festival jagoda nastavlja se sutra na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici.