Ministarstvo: podaci o natječajima na novoj internetskoj adresi

Informacije o natječajima s hakirane internetske stranice o strukturnim fondovima EU mogu se naći na adresi ww.mrrfeu.hr, izvijestilo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Sve informacije o natječajima „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća“ i „Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu“ dostupne su na internetskim stranicama www.mrrfeu.hr Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kaže se u priopćenju.

Nakon što je u subotu ujutro napadnuta stranica www.strukturnifondovi.hr na kojoj se objavljuju sve informacije o EU fondovima, svim korisnicima omogućen je rad preko stranice Ministarstva na kojoj su poveznice i potrebni obrasci za otvorene natječaje. Obavijest korisnicima objavljena je na naslovnici stranice Ministarstva.

Stranica www.strukturnifondovi.hr  je u rekonstrukciji.

Iz Ministarstva ponovno ističu da je integritet mreže zaštićen te da nijedan korisnik portala ne treba strahovati za sigurnost podataka. Incident se, navode, dogodio u izdvojenoj zoni iz koje nema pristupa mreži Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Napad na portal prijavljen je nadležnim službama, u tijeku je digitalna forenzika, kaže se u današnjem priopćenju koje je potpisala glasnogovornica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Ljubica Vuko

Stranica središnjeg državnog portala za informacije o europskim fondovima hakirana je jučer prijepodne i preusmjerava na stranicu za pretraživanje Biblije.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hina
Photo: Hrvoje Pilić/narod.hr