‘Bandićev’ Klub: Ne prihvati li se naš zahtjev, zakon o udžbenicima bez “12 glasova” i kvoruma

foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Ne bude li zakonom u udžbenicima jasno propisano da će država osigurati novac za nabavu osnovnoškolskih udžbenika, taj zakonski prijedlog u petak neće imati naših “12 glasova”, a neće biti ni kvoruma, poručio je u srijedu navečer izvor blizak ‘Bandićevu’ Klubu.

Ništa nije dogovoreno, to je manipulacija, ustvrdio je taj izvor komentirajući izjavu koju je, u srijedu poslijepodne nakon sastanka vladajuće koalcije, dao šef HDZ-ovog Kluba Branko Bačić.

Bačić je, naime, rekao da će zastupnici ‘Bandićevog’, odnosno Kluba Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika, u petak podržati prijedlog zakona o udžbenicima unatoč ranijoj najavi da to neće učiniti ako se ne prihvate amandmani koje su podnijeli na predloženi zakon.

‘Bandićev’ Klub svojim amandmanima traži da se spomenutim zakonom propiše da država sredstva za udžbenika za osnovne škole osigurava u proračunu, a da Vlada, ovisno o raspoloživom novcu, može za svaku školsku godinu odlučiti o financiranju udžbenika za srednjoškolce.

Zakon o udžbenicima ćemo sigurno izglasati u petak, glasovanje će biti na tragu našeg zaključka od prije petnaestak dana kada smo rekli da smo donijeli politički stav da se omoguće besplatni udžbenici u osnovnoj školi, rekao je Bačić, navodeći da će ‘Bandićevih 11″ prihvatiti da se njihovi amandmani izmijene.

Ništa nije dogovoreno, to je manipulacija, ne prihvate li se naši zahtjevi, u petak za zakon neće biti “12 glasova”, a neće biti ni kvoruma, uvjerava izvor blizak ‘Bandićevu’ Klubu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Hina