Branitelji liječeni od od PTSP-a pozivaju na prosvjed za poticanje tolerancije u Samoboru: ‘Nezamislivo je da Beljak vrijeđa ljude koji su stvorili Hrvatsku’

Foto: PR

Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja RH (ZUHBL PTSP RH) održana je konferencija za medije na temu predstojećeg mirnog prosvjeda „Stop govoru mržnje i međusobnoj netoleranciji“ koji će se održati na Trgu kralja Tomislava u Samoboru, 9. veljače u 12:00 sati. Na konferenciji su govorili Ivica Turić, glavni tajnik ZUHBL PTSP RH, Željko Baća, predsjednik Udruge branitelja Domovinskog rata „Zagrebački velesajam“ te dr. Herman Vukušić, psihijatar.

Gospodin Ivica Turić otvorio je konferenciju ulomkom iz Rezolucije Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe u kojem se najoštrije osuđuje djela agresije, zločine protiv čovječnosti i masovna kršenja ljudskih prava koje su počinili nacistički, komunistički i drugi totalitarni režimi.

Gospodin Željko Baca govorio je kao branitelj i jedan od osnivača Hrvatskog sokola, organizacije branitelja HSS-a te naglasio kako ponašanje gospodina Kreše Beljaka prema braniteljima i njegove uvrede nisu od jučer.  Rekao je i kako je “nezamislivo da jedan političar, samoborski gradonačelnik i predsjednik HSS-a pogrdnim riječima nazove ljude koji su stvorili Hrvatsku”.

Dr. Herman Vukušić podsjetio je širu javnost kako su upravo hrvatski branitelji još tijekom rata prvi zatražili procesuiranje ratnih zločina bez obzira na počinitelje. Također, naglasio je da u Hrvatskoj vlada atmosfera „građanskog rata bez pucanja“, a cilj samog prosvjeda je snižavanje tenzija u društvu i poticanje tolerancije.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr