Bulj o odlagalištu ‘Mojanka’: ‘Kočničari razvoja na čelu Splitsko-dalmatinske glume da gospodare otpadom, dok u realnosti gube 30 milijuna kuna’

Split, 18.10.2019. - Saborski zastupnik MOST-a i županijski vijećnik Miro Bulj održao je konferenciju za medije ispred zgrade Splitsko-dalmatinske županije na temu odlagališta otpada "Mojanka". Po završetku konferencije pokušao je uručiti cvijeće županu Blaženku Bobanu u čemu ga je spriječio dežurni zaštitar, ali je Bulj ipak svoj "poklon" ostavio pred vratima ureda Splitsko-dalmatinske županije. foto HINA/ Miroslav LELAS/ lm

“Očekujem od župana da se uključi, a pošto je bio nedostupan u prethodnom razdoblju htio sam mu na pristojan način skrenuti pozornost na problem stanovnika Sinja i Cetinskog kraja te Dalmatinske zagore, dakle žitelja ove županije kojoj je na čelu. Uz to sam mu htio uručiti poklon i poruku: Mi vama cvijeće, vi nama smeće! Htio sam saznati iz kojeg razloga se ne suprostavi ministru ugroze okoliša Ćoriću koji zatvara dio odlagališta a problem s otpadom rješava tako što ga prevozi iz jednoga grada u drugi, na silu, protivno interesima i apelima stanovništva i gradonačelnika, i protivno zdravom razumu.”, priopćio je saborski zastupnik MOST-a i županijski vijećnik Miro Bulj koji je održao konferenciju za medije ispred zgrade Splitsko-dalmatinske županije na temu odlagališta otpada “Mojanka”.

Po završetku konferencije pokušao je uručiti cvijeće županu Blaženku Bobanu u čemu ga je spriječio dežurni zaštitar, ali je Bulj ipak svoj “poklon” ostavio pred vratima ureda Splitsko-dalmatinske županije.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Danas sam ispred zgrade Županije održao konferenciju za medije na kojoj sam aktualizirao temu gospodarenja otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Posebno sam naglasio problem odlaganja otpada iz Vrgorca na sinjskom odlagalištu Mojanka, o čemu se župan Blaženko Boban do danas nije izjasnio. Dodatno sam ukazao na štetnost projekta Lećevića gdje je do sada na plaće potrošeno 30 milijuna kuna, te još jednom ponovio kako je rješenje u izgradnji sortirnica, kompostišta i reciklažnih dvorišta.

Očekujem od župana da se uključi, a pošto je bio nedostupan u prethodnom razdoblju htio sam mu na pristojan način skrenuti pozornost na problem stanovnika Sinja i Cetinskog kraja te Dalmatinske zagore, dakle žitelja ove županije kojoj je na čelu. Uz to sam mu htio uručiti poklon i poruku: Mi vama cvijeće, vi nama smeće! Htio sam saznati iz kojeg razloga se ne suprostavi ministru ugroze okoliša Ćoriću koji zatvara dio odlagališta a problem s otpadom rješava tako što ga prevozi iz jednoga grada u drugi, na silu, protivno interesima i apelima stanovništva i gradonačelnika, i protivno zdravom razumu.

Dok župan Boban šuti a ministar ugrožava okoliš i pitke vode u županiji kojoj je na čelu, pozivam i Vrgorčane i Imoćane i sve kojima je u interesu očuvanje okoliša i zdravo gospodarenje otpadom da se uključe u ovu problematiku jer scenarij Mojanke sutra možda čeka njih.

Pokušao sam uručiti županu cvijeće ali mi je zabranjen ulazak u zgradu Županije. Inzistirao sam na tome da mi se objasni po kojem osnovu predsjednik jednog Kluba vijećnika u SDŽ nema pravo pristupiti županu koji bježi od problema i odgovornosti, te saznati za ubuduće koji je protokol.

Pokušaj uručenja cvijeća odvijao se ispred predstavnika medija koji su strpljivo čekali te im se posebno zahvaljujem na vremenu koje su za to izdvojili.

Smatram da imam pravo na odgovore jer imam izborni legitimitet, a uz to Županija im nije „ćaćina“. Od interesa koje u ime naroda zastupam neće me odvratiti pa i da stoput prodaju ispraznu frazu o „cirkusiranju“. Stvar je ukusa, za mene osobno cirkusiranje i performans je sasvim nešto drugo, poput uvodno opisane situacije po kojoj u visokobudžetnoj produkciji glumiš da velevažno gospodariš otpadom dok u realnosti 30 milijuna kuna baciš u bunar bez dna tj. džepove onih koji nikad neće shvatiti današnju poruku.”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr