CA najavio natječaj za savjetnika za dokapitalizaciju i pronalazak strateškog partnera

Foto: Fah

Croatia Airlines (CA) priprema natječaj za izbor financijskog savjetnika uz čiju će pomoć izraditi model dokapitalizacije i pronalaska strateškog partnera, rekli su u utorak na upit Hine iz te kompanije, dodajući da bi natječaj trebao “vrlo skoro zaživjeti”.

Slučaj Croatia Airlines: Kako je uspješna hrvatska kompanija došla pred propast?

Napominjući kako točan rok za objavu natječaja, kao ni drugi rokovi oko njegove provedbe nisu još precizirani, iz CA-a podsjećaju da je Nacionalnim planom reformi za 2018. godinu uz ostalo definiran i cilj za tu kompaniju: osigurati njezin daljnji razvoj te jačanje konkurentskih prednosti i pozicije.

“Definirano je da je cilj CA-a proširenje prometne mreže i povećanje tržišnog udjela, što će se provesti kroz kvalitetno strateško partnerstvo, te uz nužnu dokapitalizaciju kompanije. Sukladno tome, u CA-u je u pripremi pozivni natječaj za dostavu ponuda nabave usluga financijskog savjetnika s ciljem izrade odgovarajućeg modela, koji će koristiti za dokapitalizaciju i pronalaženje strateškoga partnera”, odgovorili su iz CA.

Da uprava CA-a pokreće postupak izbora strateškog partnera odnosno prvo savjetnika natječajem koji će pomoći naći odgovarajući model za to, prošlog je tjedna prije sastanka užeg kabineta Vlade u izjavio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Tada je rekao da će “uprava CA-a raspisati natječaj za konzultanta” i da se “ide prema pronalasku strateškog partnera, i to ovih dana”.

Iz Ministarstva su na upit Hine u utorak kazali da tome nemaju što dodati, pa ni o rokovima, kao i da taj postupak provodi uprava CA-a.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hina/mt