Dožupan Dabro napustio HDZ: Plenkoviću poručio da podržava predstavnike starih struktura

Josip Dabro
Foto: Facebook, Josip Dabro

Zamjenik župana vukovarsko-srijemskog Josip Dabro istupio je iz HDZ-a. U pismu koje je uputio predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću poručio je da podržava predstavnike starih struktura.

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti:

“Potaknut iznimno negativnim ozračjem i narušenim međuljudskim odnosima u županijskoj organizaciji HDZ-a Vukovarsko srijemske županije uzrokovani nedostatkom upravljačke strategije, nedostatkom potrebe za okupljanjem i zajedništvom nedavno izabranog vodstva, osjećam moralnu dužnost kao dugogodišnji član (član Mladeži Hdz-a od 1999. godine) i dužnosnik.

-predsjednik Mladeži Hdz-a G.O. Otok od 2005. – 2014. godine,

– predsjednik Ž.O. MHDZ-a VSŽ od 2013. – 2018. godine,

-član Predsjedništva MHDZ-a od 2013. – 2018. godine,

– potpredsjednik G.O. HDZ Otok od 2012. – 2016. godine,

– član Ž.O. HDZ VSŽ od 2012.- 2019. godine

– predsjednik G.O. HDZ Otok od 2016.- 2019. godine

– županijski vijećnik HDZ-a u VSŽ od 2013.- 2017. godine

– od 2017. godine zamjenik župana u Vukovarsko srijemskoj županiji.

Na stranačkim izborima dobili ste povjerenje da preuzmete odgovornu dužnost predsjednika HDZ-a. Ponudili ste program pravne sigurnosti, gospodarskog razvoja i društvene solidarnosti. Ljudi kojima ste Vi javno dali stranačku potporu u nedavno održanim unutarstranačkim izborima u Vukovarsko srijemskom HDZ-u su predstavnici starih struktura koje ste zadužili da upravljaju našom županijom, a isti godinama uništavaju sve čega se dotaknu uz prešutnu podršku Zagreba, samo uz uvjet bespogovornom slušanju u stranačkim previranjima. Ti ljudi, bore se samo za svoj osobni boljitak, a ne za boljitak Vukovarsko srijemske županije.

Zahvaljujem se svim vjernim i poštenim članovima HDZ-a, čije srce nesebično kuca i živi i za našu Hrvatsku i za našu Slavoniju. “Obećana zemlja” koja je prigrlila i hranila naše pretke i pružila im bolji život i nas danas obvezuje da iskoristimo vrijeme koje imamo, i neponovljive prilike da ju oplemenimo i učinimo poželjnom za ostanak i bolji život na njoj. Kako lijepo zvuče riječi “bolji život na njoj”, ali nažalost ne samo nekolicini članova stranke i njihovim obiteljima.

Nastavljam raditi u korist stanovništva naše najistočnije županije, ali svoju političku budućnost želim graditi bez utega loših politika i vječnih stranačkih manipulatora!

Stoga, zaključno s današnjim danom, istupam iz HDZ-a!

Vama želim svako dobro i zahvaljujem se na dosadašnjoj suradnji.”, stoji u njegovom pismu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr