(FOTO) Dr. sc. Sanja Bilač o 15. obljetnici Hrvatskog tjednika: ‘Tjednik ukazuje na potrebu procesuiranja zločina protiv hrvatskoga naroda’

Foto: Sanja Bilač

Hrvatski tjednik je, 14. prosinca 2018. svečanim božićnim domjenkom održanom u zagrebačkom Domu ratnih invalida Domovinskoga rata, proslavio 15 godina svoga rada. Proslavi je nazočilo više od stotinu gostiju iz političkog i kulturnog života. Na jednom je mjestu jedan čovjek svojom idejom i vizijom nezavisne i suverene Hrvatske, koju već 15 godina kontinuirano oživotvoruje u Hrvatskome tjedniku, okupio brojne akademike, znanstvenike, književnike, časnike, saborske zastupnike, glazbenike i novinare koji su još jednom potvrdili svoju potporu Hrvatskome tjedniku te odali priznanje osnivaču, vlasniku i glavnom uredniku, uvaženom novinaru Ivici Marijačiću.

Impozantan skup potvrdio je snagu i značaj Hrvatskoga tjednika. Okupiti toliko uglednih i značajnih protagonista te podupiratelja domoljubno-konzervativnog političkog koncepta uspjelo je Hrvatskome tjedniku, jedinom nezavisnom tiskanom političkom mediju. Hrvatski tjednik suvereno, bez manipulacija i kompromisa piše o ključnim temama; argumentirano ukazuje na zablude i stranputice pogubne za Domovinu; okuplja vrhunske intelektualce i domoljube razotkrivajući viziju slobodne, samostalne i nezavisne države Hrvatske te čuva zajedništvo iseljene i domovinske Hrvatske.

Unatoč ležernom i nenametljivom konceptu proslave bez pompozne samohvale te nadasve simpatičnom i spontanom voditelju, utjelovljenom u vlasniku i glavnom uredniku Ivici Marijačiću, koji je uz izražavanje zahvalnosti svima koji su stajali i stoje uz Hrvatski tjednik te predivne glazbene brojeve Nikše Radovanovića, Ibrice Jusića i Željka Bebeka stvorio toplo, prijateljsko i radosno ozračje na proslavi, nije se mogao skriti ponos sudionika zbog postojanja Hrvatskoga tjednika.

Hrvatski tjednik razvio je nekoliko ključnih postavki na kojima temelji i razvija svoj uspjeh. U medijskom se kontekstu pozicionirao ne samo najčitanijim političkim tjednikom već preuzeo ulogu relevantnog protagoniste u razotkrivanju istine, promišljanju te razumijevanju društveno-političke situacije i procesa u Hrvatskoj. Ta uloga je još značajnija u kontekstu pretežito režimskih mainstream medija. Dodatno, Hrvatski tjednik financira se isključivo od prodaje u Hrvatskoj i inozemstvu što ga čini jedinstvenim medijskim proizvodom te potvrđuje iznimnu kvalitetu, vjerodostojnost i zavidan potencijal vjernih čitatelja u Hrvatskoj i iseljeništvu. Hrvatska, nažalost, nema slobodne medije jer većinu kontroliraju političke elite na vlasti u sprezi s ovisnim državnim kapitalistima te na taj način kreiraju i utječu na javno mijenje. Ovi izuzeci, poput Hrvatskoga tjednika, pokazuju snagu duha i svijesti nacije o nužnosti obrane hrvatskih nacionalnih i državotvornih ideja. Jezgra Hrvatskoga tjednika koju čine iznimni urednici, novinari, stručnjaci i znanstvenici u različitim tematskim područjima tjednika, a koje je Ivica Marijačić i osobno predstavio na proslavi, potvrđuju kako su za vrhunske rezultate u novinarstvu ključni sloboda u promišljanju, stvaranju i pisanju; osobna vjerodostojnost; profesionalna kompetencija i domoljublje. Sve autore povezuje zajednička ideja slobodne hrvatske nacije. Jer samo slobodna nacija može donositi ispravne odluke o svojoj sudbini. Marijačićeva oživotvorena vizija kontinuiranog uključivanja mladih novinara,znanstvenika i stručnjaka s već razvijenim vrhunskim kadrom jamči zavidnu sinergiju.

Jedna od ključnih postavki uspjeha Hrvatskoga tjednika je svakako beskompromisna borba kada je u pitanju Domovina. Hrvatski tjednik je, bez milosti prema svim neprijateljima Domovine, ostao na čvrstoj poziciji zaštite nacionalnih interesa o kojima piše bez uvijanja i manipulacije. Posebno vrijednim i jedinstvenim treba istaknuti i pisanje o istini hrvatskoga naroda i njegovoj povijesti s posebnim naglaskom na stradanja koja je pretrpio za vrijeme zločinačkog komunističkog terora. Dodatno, otkrivanje istine i razotkrivanje laži o Jasenovcu, kao polazišne točke koja je poslužila prvo srbijanskoj hegemoniji, a nakon nje i komunističkom režimu za trajnu difamaciju te nametanje stigme o zločinačkom narodu i državi. Razotkrivanjem ovoga mita, medijske i pseudoznanstvene manipulacije koja je trebala trajno stigmatizirati hrvatski narod kao zločinački te poslužiti kao temelj za historijsko poravnanje u kojem će hrvatski narod biti ovca za klanje srbijanske hegemonije predvođene četničkom kamom, Hrvatski tjednik dokumentira istinu. Jer skrivanjem istine, bezočna povijesna krivotvorina oduzima pravo hrvatskome narodu na dostojanstvo i svoju državu, predstavlja inspiraciju pomahnitalim umovima iz Srbije na kojoj zasnivaju teoriju o genocidnosti hrvatskoga naroda. Krivotvorine, laži i manipulacije srbijanskih hegemonista i jugokomunista razotkriva i danas jedino Hrvatski tjednik. Taj doprinos, koji je Hrvatski tjednik ostavio svojoj naciji kroz radove brojnih autora, znanstvenika i povijesničara ne samo da dokumentira istinu već onemogućava trajno paraliziranje hrvatskog nacionalnog bića i stvaranje osjećaja manje vrijednosti. Hrvatski tjednik bez cenzure, plasiranja neistina i poluistina svjedoči i o strašnim komunističkim zločinima nad hrvatskim narodom. Ta monstruozna jugoslavenska tvorevina s maršalom, ratnim zločincem Josipom Brozom Titom, na njezinu čelu ostavila je duboki trag krvi, boli i patnje hrvatskome narodu. Tjednik ne dopušta zaborav i ukazuje na potrebu procesuiranja zločina protiv hrvatskoga naroda kako bi jednom konačno hrvatska žrtva postigla svoj mir. Povijest nas i danas uči kako zaboravljanje istine i nekažnjavanje zločinaca ostavlja otvorena vrata povampirenoj srbijanskoj hegemoniji koja je danas u sprezi s lijevo-liberalnim globalističkim briselskim snagama predvođena Andrejom Plenkovićem. Osim političkih zbivanja, Hrvatski tjednik se reflektira i na ostale društvene aktivnosti poput gospodarstva, kulture, obrazovanja, religije s posebnim naglaskom na povezanost i interes hrvatske nacije.

Hrvatski tjednik stoji visoko, poput stijega, koji vijori nacionalnom trobojnicom. Ma koliko ga pokušavali srušiti, uništiti, razbiti, perfidno onemogućavati u radu, zaustavljati istinu koju vjerno prenosi, Hrvatski tjednik postao je nezamjenjiv svojoj naciji. Jer, zaustaviti čovjeka koji se zaljubio u svoju Domovinu i život posvetio toj ljubavi, napadima ga znači samo još više ojačati. I Bogu hvala za sve, jer Marijačić je stvorio jedinstven projekt, projekt svakog Hrvata i domoljuba. I to je najveća vrijednost Hrvatskog tjednika. Jer Hrvatski tjednik postao je projekt svakog Hrvata i domoljuba koji vjeruje u svoju državu i naciju. Jer Hrvatski tjednik postao je projekt za svakog Hrvata i domoljuba koji treba njegovu riječ, zavjet koji smo, kao narod, dali Domovini i Bogu. Jer Hrvatski tjednik postao je projekt svakog Hrvata i domoljuba jer postoji zbog Hrvatske. Jer Hrvatski tjednik postao je projekt svakog Hrvata i domoljuba jer prkosi svima koji se usuđuju oduzeti nam slobodu i pravo da budemo svoji na svome. Jer Hrvatski tjednik daje nadu svakom Hrvatu i domoljubu osobnim svjedočenjem kako samo snažan David može pobijediti Golijata.

Antun Gustav Matoš davno je napisao Dok je srca bit će i Kroacije, a ja ću parafrazirati Dok je Hrvatskoga tjednika (ali i svih onih koji jednako tako budu prenosili istinu i ljubav o hrvatskome rodu i državi) bit će i Hrvatske. Neka tako i ostane. Veritas vincit, Hrvatski tjedniče!


* Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Narod.hr

Izvor: narod.hr/hrvatski tjednik