Hrvatski radio dobio novu šeficu: Odmah napali vjersku emisiju

Foto: HRT

Robert Šreter, župnik zagrebačke župe Sv. Mirka u Šestinama, u emisiji Radio Sljemena „Hvaljen Isus i Marija“ od 8. listopada u 5 minuta iz vjerske perspektive progovorio je o štetnosti Istanbulske konvencije. Uslijedile su kritike na emisiju od strane lijevo-liberalnog portala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da je kritika na emisiju došla nakon kadrovske promjene – nova vršiteljica dužnosti glavne urednice Hrvatskog radija postala je Eliana Čandrlić, inače spominjana kao kadar bivšeg glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana. HRT o novim kadrovskim promjenama još uvijek nije službeno izvijestio javnost.

Šreter je kritiziranu emisiju započeo spominjući narodnu uzrečicu „kad na vrbi rodi grožđe“.

„Živimo u vremenu nevjerojatnog i nepredvidivog genetskog inženjeringa pa nije isključeno da će ta poslovica uskoro postati bespredmetna“, kaže Šreter i nastavlja kako je Bog stvorio svoj vinograd i prepustio ga čovjeku, sa svim njegovim ljepotama i zahtjevnostima. Bog je čovjeku omogućio da istražuje i upoznaje zakonitosti tog vinograda, ali ne i da mijenja njegovu narav, naglasio je zagrebački župnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istanbulska konvencija – Podvala pod krinkom zaštite žena usmjerena protiv svake tradicije

Kako Istanbulska konvencija uz zaštitu žena “šverca” nametanje rodne ideologije

„U zadnje vrijeme čovjek ustaje, bori se i nastoji srušiti i promijeniti ono najsvetije u Božjem vinogradu – svoju vlastitu narav. To je najveća đavolska napast koja ide za uništenjem samoga čovjeka“, napominje vlč. Robert Šreter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Nikad se u povijesti nije dogodilo ono što se događa danas, da se institucionalno ruši ljudska narav i želi se promijeniti čovjekova bit. Rodna ideologija ide upravo za time, želeći poništiti ono što je Stvoritelj ugradio u ljudsku narav a što stoji zapisano na prvim stranicama Biblije: Na svoju sliku stvori Bog čovjeka, muško i žensko stvori ih.“

Velečasni Šreter poziva slušatelje da potraže znanstvene članke doktorice Dijane Jakovac – Lozić, pročelnice katedre za obiteljsko pravo na splitskom pravnom fakultetu – u kojima će pronaći odgovore na pitanja kamo vodi rodna ideologija i kakve posljedice ona već ostavlja u mnogim zapadnim zemljama.

Biskup Košić: Istanbulska konvencija podvaljuje zabludu rodne ideologije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ona (rodna ideologija) ruši čovjekov identitet i integritet. Želi dovesti do toga da čovjek koji je rođen kao muškarac, odnosno kao žena, svojom odlukom i izborom može reći da je muškarac ili žena, a možda i oboje ili nijedno. Na što će sličiti svijet, što će biti od čovjeka ako ova ideologija zavlada svijetom?“, pita se Šreter.

„U čitavoj svojoj povijesti nismo bili tako blizu mogućnosti da sami sebe bacimo u ponor iz kojega nema povratka. Koliko svjetski nalogodavci igraju perfidno dokaz je i Istanbulska konvencija koja pod krinkom borbe protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji na mala vrata uvodi upravo rodnu ideologiju jer prvi puta u povijesti želi institucionalizirati protuprirodnu definiciju roda. Svi iskreni i dobronamjerni ljudi po svojoj naravi, a kršćani i po svojoj vjeri moraju biti borci protiv bilo koje vrste nasilja. Ali moramo si posvijestiti da je i rodna ideologija koja se nasilno uvodi u zapadnu civilizaciju, a kuca na vrata i našoj Hrvatskoj, upravo takvo bezočno nasilje protiv ljudske naravi i zato mu se treba žestoko oprijeti. Nije riječ o nekoj beznačajnoj stvari oko koje se lome ideološka koplja nego se radi o nasilju zla koje želi uništiti čovjeka i njegovu budućnost uništavajući čovjekovu narav, narav braka i obitelji, a time i osnovu ljudskoga društva. Ako ovo prođe u Hrvatskome Saboru past će sve krinke i otkrit ćemo da oni koji se žele prikazati demokršćanima nemaju ama baš nikakve veze s kršćanskim vrijednostima i Kristovim evanđeljem“, zaključio je vlč. Robert Šreter.

Kako su glasali hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu o ratifikaciji Istanbulske konvencije?

UiO na javnoj raspravi: Istanbulska konvencija utemeljena je u rodnoj ideologiji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog osude Istanbulske konvencije Robert Šreter već je prijavljen HRT-u (“riječ o istupu u eteru javnog medija koji bi se mogao okarakterizirati kao govor mržnje”), no s HRT-a su odbacili prijavu, navodi forum.tm. Pritom kažu kako je Hrvatska radiotelevizija kao javni medijski servis otvorena za pluralnost mišljenja i slobodnoga izražavanja stavova i svjetonazora

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.