Nakon Josipe Rimac, Kuščević ide dalje s propagandom protiv GI Narod odlučuje: “Građani se jako pozitivno izražavaju, pohvaljuju rad Povjerenstva”

Foto: Fah

Nakon što je državna tajnica u Ministarstvu uprave ustvrdila kako potpisnici referendumskih inicijativa “apsolutno vjeruju Ministarstvu uprave i tijelima Republike Hrvatske da su svoj posao obavili prije svega transparentno i korektno”, oglasio se i sam ministar uprave Lovro Kuščević.

Kuščevićeva državna tajnica Josipa Rimac izjavila da potpisnici GI Narod odlučuje ‘apsolutno vjeruju Ministarstvu uprave’

(VIDEO) Dr. Natalija Kanački: ‘Nisu nam osigurani potrebni uvjeti za provjeru potpisa’

On, pak, uvjerava da potpisnici referendumskih inicijativa koji su obavili uvid u nevažeće potpise pohvaljuju rad povjerenstva za provjeru potpisa, te je izrazio zadovoljstvo što su imali priliku osobno se uvjeriti u “transparentnost i dobar posao koje je povjerenstvo napravilo”.

“Povjerenstvo koje sam kao ministar imenovao napravilo je dobar i transparentan posao i objektivno utvrdilo sve važeće i nevažeće potpise. Kako bi pokazali tu transparentnost omogućili smo svim građanima, inicijativama, udrugama koje su se pravovremeno prijavile da imaju pravo uvida u nevažeće potpise”, rekao je Kuščević novinarima nakon potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Ministarstvu uprave za projekt “Uspostava platforme s elektroničkim uslugama za e/m-Potpis i e/m-Pečat”.

Novi dokazi: Izvješće Kuščevićevog Povjerenstva o provjeri potpisa manipulativno i manjkavo

“Prema komentarima naših sugrađana koji su dolazili, jako se pozitivno izražavaju, pohvaljuju rad povjerenstva. Drago mi je da su imali priliku i osobno se uvjeriti u transparentnost i dobar posao koje je povjerenstvo napravilo”, poručio je Kuščević nakon što je prethodno objavljeno da je prvog dana uvida za građane u “nevažeće potpise” došlo dvoje ljudi u APIS provjeriti zašto im nisu uvaženi potpisi.

(FOTO, VIDEO) GI Narod odlučuje: Premijer Plenković čini lakrdiju od uvida u potpise

Podsjetimo, uvid za građane u “nevažeće potpise”  moguće je samo u vremenu od ponedjeljka 19. do srijede, 21. studenoga i to od 9 do 15 sati, vrijeme kada su zaposleni na svojim radnim mjestima ili predaleko od Zagreba.

Međutim, na pitanje novinara kakav je odaziv potpisnika dviju referendumskih inicijativa, Kuščević je odgovorio kako su to tehničke stvari o kojima bi trebalo pitati mjerodavne u tvrtki APIS IT, koja je obavila provjeru potpisa i u čijim se prostorijama obavlja uvid u nevažeće potpise.

Ministar Kuščević iznio neistinu: GI Narod odlučuje u petak je prijavila 45 volontera Ministarstvu uprave

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Hina